Yunanistan Haber

“Bu Silahlar Yunan Adalarına Gidecek”

“Bu sistemler (silahlar) Yunan adalarına gidecek. Yani açıkça, Amerikalılar ülkemizin Yunan adalarını silahlandırma konusunda devredilemez hakkını tanıyor.”

Amerika Yunanistan’a 63 adet Amfibi AAV saldırı aracı satımını onayladı. Alınacak bu araçların Ege’deki adalara konuşlanacağı belirtiliyor.

Yunanistan eski Kara Kuvvetleri komutanı Georgios Kampas ve Uluslararası savunma yorumcusu Aleksandros Despotopulos, Yunanistan’ın yaklaşık 268 milyon dolara ABD’den almaya hazırlandığı 63 adet Amfibi AAV saldırı aracını SKAİ kanalında yorumladı.

Yorumcu Despotopulos, “Bu sistemler (silahlar) Yunan adalarına gidecek. Yani açıkça, Amerikalılar ülkemizin Yunan adalarını silahlandırma konusunda devredilemez hakkını tanıyor.” İfadelerini kullandı.

Despotopulos, Amerikalıların bu hareketinin jeopolitik değerine dikkat çekerek, “Amerikalıların ülkemize güvenoyu verdiği anlamına geliyor” diye yorumladı ve şunları dile getirdi:

1) Bu sistemler Yunan adalarına gidecek. Açıkça görülüyor ki Amerikalılar, ülkemizin Yunan adalarını silahlandırma konusunda devredilemez hakkını tanıyor.

2) Yunan programı için Amerikan senatosunun resmi onay sürecini Türk F-16’larının onay süreci ile karşılaştıralım. Batı’dan açıkça uzaklaşan Türkiye’nin aksine, Yunan çıkarlarının Amerikan çıkarlarına ne kadar yakın olduğu açıkça görülmektedir.”

Eski Kara Kuvvetleri komutanı Georgios Kampas ise bu silahlar hakkında, Yunanistan’ın böyle bir çözüme ihtiyacı olduğunu vurguladı, ancak alınacak olan bu araçların uygun çözüm olup olmadığı konusundaki çekincelerini dile getirdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu