Batı Trakya Haber

Bu Hastalığa Çare Yok! Batı Trakya’da Futbolda Türk İşadamı Sponsorluğuna Dahi Katlanamıyorlar!

Bu kadarına da pes doğrusu, bir futbol takımı forması sponsorluğuna karşı çıkarken, aynı zamanda algı operasyonuyla Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nu da ‘istenmeyen adam’ olarak ilan ilan edilmesini istiyorlar.

Bu kadarına da pes doğrusu, bir futbol takımı forması sponsorluğuna karşı çıkarken, aynı zamanda algı operasyonu yaratarak Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nu da ‘istenmeyen adam’ olarak ilan ilan edilmesini istiyorlar.

Başkanı Serezli Kiriakos Velopulos’un olduğu “Yunan Çözümü“ (Elliniki Lisi) Partisi Selanik Milletvekili Konstantinos Hitas, Gümülcine’deki Panthrakikos futbol takımının ‘Türk etkisi’ altında olduğunu belirterek, konuyla ilgili meclise soru önergesi sundu.

Milletvekili Hitas, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Kültür ve Spor Bakanı Lina Mendoni’ye yönelik soru önergesinde, Gümülcine’de Panthrakikos futbol takımı başkan vekili Alper Sali ile takımın Türkiyeli futbolcusu Deniz Baykara’nın Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu ziyareti sonrası yayınlanan fotoğrafın özellikle Batı Trakya’da rahatsızlığa ve tepkilere sebep olduğunu iddia ederek ilgili Bakanlara soru önergesi yatırdı.

Cevaplanmak üzere Bakanlara yatırılan soru önergesinde, yakın zaman önce Panthrakikos futbol takımının forma sponsoru olan “YAKA İKE“ şirketinin sahibi Dr. Sadık Ahmet’in oğlu iş insanı Levent Sadık Ahmet’in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgede desteklediği iş insanlarından biri olduğu ifade ediliyor. Anlaşılan, Batı Trakya’da artık sporda da Türk işadamlarının sponsor olmaları hazmedilemiyor ve bölgede yaşanan her güzel gelişmenin altında bir tehlike aranıyor.

“Yunan Çözümü“ partisi Selanik Milletvekili Konstantinos Hitas, Panthrakikos futbol takımında yaşananlarla ilgili bir denetimin yapılmasını önerirken, “ulusal çıkarlar” göz önüne alındığında takıma gerekeli Bakanlıklar acil maddi destek verilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’a hitaben, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nun ve özellikle de Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nun bölgede davranışları hakkında birçok soru yönelttiklerini hatırlatan Milletvekili Hitas, bugüne kadar herhangi bir cevap alamadıklarını ekliyor.

Milletvekili Hitas son olarak yine aynı soru önergesinde kısa süre önce ekonomik koşullardan dolayı liglerden çekildiğini açıklayan İskeçe’nin “AOX Xanthi“ futbol takımına da değinerek, Batı Trakya’nın en eski ve tarihi futbol kulübünün ekonomik sorunlardan dolayı liglerden çekilme kararı aldığı bir dönemde bölgedeki diğer kulüplerin “yabancı çıkarlar”ın etkisine girdiğini ileri sürüyor. Ve bunun ulusal çıkarlar açısından bir tehlike oluşturduğu yönünde görüş belirtiyor.

Her iki ilgili Bakanlığa yöneltilen sorular şu şekilde:

“Sayın Dışişleri Bakanı, Türkiye Başkonsolosluğu’nun etki alanıyla ilgili bir sınır getirmeyi ve milli çıkarlarımıza zarar veren Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nu ‘istenmeyen adam’ olarak ilan etmeyi düşünüyor musunuz? Olumsuz bir cevabınızda bizlere gerekçelerini belirtiniz.

Sayın Kültür ve Spor Bakanı, Panthrakikos takımında yaşananlar sebebiyle bir denetim yapmayı ve Levent Sadık Ahmet ile Türkiye Başkonsolosluğunun takım üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak için acil bir maddi destek vermeyi düşünüyor musunuz?

Milli hassasiyete sahip Trakya bölgesinin en tarihi kulübü AOX Xanthi’nin (İskeçe) küme düşme nedenlerini ve kulübü bu durumdan kurtarmanın yolları varsa hangi gerekçelerle bunların hayata geçirilmediğini araştırmayı düşünüyor musunuz?”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu