Yunanistan Haber

“Bu Diplomatik Yenilgiden Sonra Yunanistan’a Yaya Dönerdim”

“Ben Başbakan olsaydım Madrid’deki bu diplomatik yenilgiden sonra Yunanistan’a geri yaya olarak dönerdim.”

“Ben Başbakan olsaydım Madrid’deki bu diplomatik yenilgiden sonra Yunanistan’a geri yaya olarak dönerdim.”

Yunanistan’da ana muhalefet SİRİZA Partisi Başkanı eski Başbakan Alekis Çipras, OPEN TV’ye verdiği bir röportajda Madrid’deki NATO Zirvesi’nin sonucunu Yunan pozisyonları için ciddi bir diplomatik yenilgi olarak nitelendirdi.

Eski Başbakan Alekis Çipras şu ifadeleri kullandı:

“Dün Madrid’de olanları hepimiz anladık, ama Yunan hükümeti bundan memnun olduğunu söylüyor. Türkiye’nin Yunan adalarının egemenliği konusunu gündeme getirmediği için hükümetin çıtası oldukça düşük, çünkü bundan oldukça memnun görünüyor. Endişemiz çok ciddi verilere dayanıyor. Aşırı revizyonist bir politika ifade etmesine rağmen Batı’nın Türkiye’ye verdiği desteğin teyidi olan tarihi bir dönüm noktamız oldu.

Ciddi bir diplomatik yenilgiye uğradık. Ben Başbakan olsaydım ve Madrid’de bunlar olsaydı ve paralel olarak Turkaegean (EUIPO ‘Turkaegean’ ın Türkiye’nin turizm kampanyalarında ticari marka olarak kullanılmasına onay vermesi) de aynı anda olsaydı, Yunanistan’a geri yaya olarak dönerdim.

Hükümet bizi yenilgiden yenilgiye götüren tehlikeli bir dış politika izliyor. Ve her defasında kolunun altından yeni silahlanma programları çıkarıyor. SİRİZA Partisi Belharra fırkateynlerinin satın alınmasını ve F-16’ların modernizasyonunu da destekledi, ancak yeterli savunmanın yanında bir de ülkenin ekonomik potansiyelini görmek gibi bir sorumluluğumuz da var. Avrupa’da enerji enflasyonu %39, Yunanistan’da %62, bu fark Miçotakis pahalılığı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu