Yunanistan Haber

“Biz Güçlendikçe Türkler Sinirleniyor, Daha Da Güçleneceğiz”

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos bir etkinlikte yaptığı konuşmada yine Türkiye’ye göndermede bulundu.

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos bir etkinlikte yaptığı konuşmada yine Türkiye’ye göndermede bulundu.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Yunanistan’da 1821 devriminin kahramanı olarak adlandırılan, Makedonya (Kuzey Yunanistan bölgesi) bölgesi kuvvetlerinin başkomutanı Emmanuil Papas’ın ölümünün 201. yıldönümü için Serez kentinde düzenlenen törene katıldı. Kilisede yapılan ayinin ardından Bakan Panagiotopulos, 1821 yılında 4.000 isyancı ile Osmanlı’ya karşı isyan başlatan Emmanuil Pappas’ın anıtına çelenk bıraktı.

Bakan Panagiotopoulos tören sonrası yaptığı konuşmasında, “Türk provokasyonları devam ediyor, ancak biz güçlendikçe Türklerin daha da sinirlendiğini hissediyorum. Söylemem gereken tek şey, daha da güçleneceğiz.” Dedi ve şöyle devam etti:

“Hepimizin bildiği Emmanuil Pappas, Makedonya’daki devrimin yapan önde gelen lider isimlerinden biriydi. Özünde, Makedonya’da devrimi o yaptı. O dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun merkezine yakınlığı nedeniyle, başarılı olma ve olumlu gelişme şansının Yunanistan’ın diğer bölgelerine kıyasla çok daha düşük olduğu bir bölgede yaptı. Örnek olarak Mora’da olduğu gibi.

Ama kararını verdi, canını adadı, malını tahsis etti, savaştı, faaliyetlerinden dolayı ailesinin zulüm ve işkence görmesinin ağır kişisel bedeline katlandı ve tüm bunlar kendini Ulusal Mücadele’ye adadığı içindi. Emmanuil Pappas’ın mücadele örneği unutulmaması gerekmektedir. Bu ulusal savaşçının örneği sonsuza kadar hafızalarımıza kazınmalı ve gelecekte de bu şekilde ilerlemeliyiz. Büyük kahramanlar, gerçek kahramanlar, zorluklara ve olumsuz koşullara karşı savaşanlardır.

Yunanistan’ın bugün, yeni çağın zorlu ve tehlikeli meydan okumalarında mücadele etmemiz için bize ilham verecek böylelerinden çok daha fazlaları var. Ama onları hatırlamamız gerektiği için, bu yüzden savaşıyor ve mücadele ediyoruz, ilerliyoruz ve başaracağız.

Türk provokasyonları devam ediyor, ancak biz güçlendikçe Türklerin daha da sinirlendiğini hissediyorum. Söylemem gereken tek şey, daha da güçleneceğiz.”

Video izle:

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu