Yunanistan Haber

Biz Dostuz ve Bu Zor Zamanlarda Dostluğumuzu İspatlıyoruz”

Başbakan Miçotakis, “Biz dostuz. Ve bu zor zamanlarda dostluğumuzu ispatlıyoruz” dedi.

Başbakan Miçotakis, “Biz dostuz. Ve bu zor zamanlarda dostluğumuzu ispatlıyoruz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Brüksel’deki Avrupa Konseyi’nin olağanüstü toplantısına gelişi yaptığı açıklamalarda Türkiye’de yaşanan yıkıcı deprem ve ülkesinin yaptığı yardımlar hakkında konuştu.

Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Olağanüstü zirve, Türkiye ve Suriye’yi vuran yıkıcı depremin gölgesinde yapılıyor. Trajik kayıplardan dolayı tüm Yunan halkı adına üzüntümü bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Tekrarlamam gerekirse Yunanistan, enkazda hayatta kalanların bulunması için acil yardım sağlayarak ve aynı zamanda yüzbinlerce, muhtemelen yakın gelecekte evsiz kalacak milyonlarca insanı desteklemek için önemli insani yardım sağlayarak, şimdiye kadar yaptığı gibi iki halkın yanında yer alacaktır.

Etkilenen bölgelerin yeniden inşasına yardımcı olacak ek finansal kaynakların bulunabilmesi için burada, Brüksel’de bir Bağışçılar Konferansı düzenlemede de ön saflarda yer alacağız.

Türkiye’ye kurtarma ekipleri gönderen ilk ülke Yunanistan oldu. Birçok insanı enkazdan kurtardılar. İkinci bir ekip de gönderdik. Beş uçakla insani yardım gönderiyoruz. Komşularımıza yardım etmek zorundayız. Ve siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakıp bu korkunç felaketten muzdarip olan Türkiye halkına, Suriye halkına dostluk elini uzatmanın zamanıdır.

Ve açıkçası, iki ülke arasındaki ilişkiler açısından, Türkiye’deki küçük bir kızı kurtarmak için birlikte çalışan bir Yunan kurtarıcı ve bir Türk kurtarıcıdan daha güçlü bir mesaj hayal edemiyorum. Yunanistan ve Türkiye halklarının ayıracak hiçbir şeyleri olmadığını defalarca söyledim. Biz dostuz. Ve bu zor zamanlarda dostluğumuzu ispatlıyoruz.“

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu