Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

“Ben Bir Değerler Savaşı Veriyorum“ Adama Sormazlar Mı; “Bu Değerleri Mi? ve Kime Karşı?“

“Ben herkesin Milletvekili olmak istiyorum“ dedin. Oysa biz sana olma demedik zaten, ama Azınlığın Azınlık haklarını (Müftü Seçimi, Vakıflar, Azınlık Eğitimi) da bir defacık olsun o çıktığın Meclis kürsüsünden dile getirebilme cesaretini gösterebilseydin bari.

PASOK – KİNAL Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet gerçekten Batı Trakya Türk azınlık insanını hiç anlamaış olacak ki “Değerler savaşından“ bahsediyor. İlhan Ahmet Hronos radyosunda katıldığı bir programda yine bildik telden çalmış oynamış. Programda kendisine sorulan bir soruya. “Burhan Baran ile Hüseyin Zeybek size telefon etti mi?” sorusuna, “Ben bir değerler savaşı veriyorum“ demiş.

İlhan Ahmet, Azınlık insanının Milletvekili olduğunu çoktan unuttu zaten. Bunu bilmeyen anlamayan mı kaldı? Siyasete atıldığı ilk yıllarında yanında olan onlarca arkadaşı bile şu an onun yanında değiller. Bunu onun kendisi bizden daha iyi biliyor.

“Sadaka parası“

blank

Azınlığın haklı davasına gelince, İlhan Ahmet Azınlığın gençlerinden ve onların ekonomik durumlarından bihaber olduğu açıkça ortada. O ise halen tütün üreticilerine dönüm başına “sadaka parası“ denilebilecek miktarda bir yardımdan bahsediyor. Hiç de utanmadan (5 dönüm tütün 5X90=450 euro) yardımdan bahsediyor ve sahipleniyor. Yazık! Bu kadar mı bilgi acizliğine sahip Azınlığın gerçek ekonomisinin durumundan.

Dönüm başına Azınlık aile ekonomisinin desteklenmesi için Miçotakis hükümeti bunu uygun görmüş, İlhan Ahmet de bunu kabullenmiş. Bu mudur başarın İlhan Ahmet? Kaldı ki bu yardım zaten yapılması gerekirdi, ama bu kadar düşük olmamalıydı. İşte senin mücadelen de burada belli oldu. Parlamento kürsüsüne çıkıp şunu söylemeliydin ama söyleyemedin: “Azınlığa sadaka mı veriyorsunuz?“ diyemedin. Sen diyemesin! çünkü Azınlığın hiç bir durumu senin umurunda değil….Yaptığın sözde çalışmalar ki bu yazılı çalışmalar ve tribüne oynamaktan başka da bir şey değil.

“Azınlığa veremediğin hizmetler için seni Başkonsolos Murat Ömeroğlu mu engelledi?“

blank

Sen kendini Azınlığın hak hukukuna adayacağına şimdi kafayı önce Anavatanımız Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğuna ve orada görevli T.C. temsilcisine yani Başkonsolos Murat Ömeroğlu’na takmış vaziyettesin ve ne dediğini bilmiyorsun.

İlhan Ahmet, Başkonsolos sayın Ömeroğlu bugün vaaar, yarın yok. Görevi bittiğinde o da diğerleri gibi ayrılacak. Yapamadığın işler, gösteremediğin başarılar (sadece basın açıklamalarıyla ak kağıtta kara yazı) neticesinde bir çıkış yolu arıyorsun ve “ihaleyi“ birilerinin üzerine yıkmaya çalışıyorsun, bunu anladık.

blank

Sana şunu soruyoruz: Senin Azınlığa hizmet etmeni, tütüncüsüne, zeytincisine, esnafına, sanatkarına, yetimlere, yoksullara ve zar zor geçinen yaşlılara emeklilere karşı proje üreterek, Atina’da Bakanlıkların kapıları aşındırmaya gittin de seni sayın Başkonsolos Murat Ömeroğlu mu engelledi? Başka sorumuz yok şu an bununla ilgili.

Gelelim şimdi yeni bir cehpe açtığın Azınlık basınına

blank

Özellikle Batı Trakya’da Türk Azınlığın haklı mücadelesinde ilk sıralarda olan ve zaman zaman bedeller ödeyen gazetelere neden saldırıyorsun? Nedir alıp veremediğin? Kaldı ki bu gazeteleri isimlendirememen de bir başka eksiklik, burada dahi etik ve adil davranmıyorsun ve sadece “çamur at izi kalsın“ misali ver yansın ederek, tüm azınlık basınını töhmet altında bırakıyorsun.

Yunan basınına ise sesin dahi çıkmıyor. Unutma İlhan Ahmet, kötülediğin bu Azınlık basını seni bu ulaştığın yerlere getirdi. Ama yazdıklarına bakılırsa sen bunu da inkar ediyorsun. Günahtır yazıktır bunu da yapma.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Temsilciliğini ve onun temsilcisini hedef aldığın yetmedi, bir de şimdi Azınlığın basınını hedef tahtasına oturtuyorsun. Var durma oturt, bir şeycik yapamasın…. Azınlık basını Azınlık insanının yanında, yazmaktan korksaydı, vay ki halimize. Sana da bu bizlere attığın çamurla papuç bırakacak değiliz herhalde. Biz Azınlığın hak hukukunu korumaya, halkımızla birlikte zorluklara göğüs germeye devam edeceğiz. Sen zaten yolunu seçmişsin artık. Sen Azınlığın değil, çoğunluğun Milletvekilisin, bunu sen kendin de açıkça belirttin. “Ben herkesin Milletvekili olmak istiyorum“ dedin. Oysa biz sana olma demedik zaten, ama Azınlığın Azınlık haklarını (Müftü Seçimi, Vakıflar, Azınlık Eğitimi, 19. Madde ile vatandaşlıktan atılan kardeşlerimizin hak hukukunu) da bir defacık olsun o çıktığın Meclis kürsüsünden dile getirebilme cesaretini gösterebilseydin bari.

Unutma! bölgemizdeki Yunan Milletvekilleri Müftü seçimi istemezler, zaten Azınlığın seçtiği Müftülere “sahte Müftü“ damgasını vurarak beyanatlar veriyor, hakaret ediyorlar. Oysa bu Müftülerin tanınması ve Lozan’ın uygulanması bağlamında mücadele vermen senin görevindir bunu da yapamadın. Parlamentoda konuşmalarında bir defacık olsun “Lozan“ kelimesini kullanamadın. Yapamadıkların, yapmadıkların o kadar çok ki yazmaya devam edersek sayfalar almaz.

Hadi başaramadın bunları da geçtik artık ama….

blank

İlhan Ahmet, hadi Başkonsolosluğa saldırdın, Başkonsolosa saldırdın anlaşılan hızını alamamışsın ve halen saldırıyorsun. Azınlık basınına saldırdın, peki aynı partide siyaset yapıyorsun, İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran’a neden saldırıyorsun? Ne yaptı ki sana çıkıp açıklasana herkes bilsin. Bir de İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’i de hedef alıyorsun. Bak, saldırdığın eleştirdiğin taraf her nedense Batı Trakya Türk Azınlığı tarafı, peki Yunan tarafından tek bir kurum kuruluşa kişi veya kişilere ise saldırmamanı neye bağlıyorsun?

Ama artık senin siyasi kariyerin için yolun sonu göründü. Bunu yıllarca neler neler vaat ettiğin Azınlık insanı söylüyor. Sen bu Azınlığa zerre kadar faydalı işler yapmadın. Zaman zaman Yunan devletinin Azınlığa “sadaka“ yerine verdikleri de sahiplendin. Bunu herkes anladı artık.

Adının da anıldığı o meşhur “240 İMAM YASASI“ Bu Azınlık insanının bunu da unuttuğunu zannetme…..

Peki son soru: Seni ne zaman Bakan Yardımcısı yapacaklar? Olacak olan bu seçimler öncesinde köyleri gezerek bu Azınlık insanına başka ne gibi vaatlerin var? Hepsi bu.

Ne demiş atalarımız, “Öfkeyle kalkan zararla otururmuş.“ Demişler……

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu