Batı Trakya Haber

Batı Trakyalı Soydaşları Atatürk’ü Özlemle Andı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen anma töreni ile 84. Yılında bir kez daha özlemle anıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen anma töreni ile 84. Yılında bir kez daha özlemle anıldı.

Atatürk için sabah saatlerinde gerçekleştirilen anma törenine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Muavin Konsoloslar ve Başkonsolosluk personeli ile çok sayıda soydaş katıldı.

Törende, Batı Trakyalı yazar Rahmi Ali bir konuşma yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atartürk hakkında düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Başkonsolosluk Ataşesi Can Sercan Altay yaptı.

blank

“Sayın Başkonsolosum, Değerli konuklar;

Burada, ulu önderimiz Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 84. yılında, Atamızı ve başta çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bizlere bıraktığı değerleri anmak üzere bir araya geldik.

Ulu Önder M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde verilen Kurtuluş Savaşımız, sadece Türk milletinin kaderini değiştirmemiş, dünyanın sömürülen ve esaret altında ezilen birçok ulusuna da umut ışığı olmuştur. O, “milletlerin esareti üzerine kurulmuş kurumlar, her tarafta yıkılmaya mahkûmdur” demekle dünya milletlerinin sömürülen halklarına da tercüman olmuştur.

1. Yüzyılın en büyük lideri olarak kabul edilen Atatürk’ün ebediyete intikali tabiatıyla tüm Dünya’yı fazlasıyla ilgilendiren bir olaydı. Bunun bir yansıması olarak Atamızın vefatı ertesinde bütün dünya basını onun kaybını okuyucularına aktarmışlar ve dünya barışına yaptığı katkıları büyük bir hayranlıkla anlatmışlardır.

Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz devlet adamı Atatürk, mücadelesi ve büyük idealleri ile bütün dünyaya örnek olmuş, dost ve düşman bütün ülkelerin takdirini kazanmıştır. Onun düşünceleri ölümünden sonra daha da önem kazanmış, manevi kudreti ve fikirleri Türk milletine ve bütün dünyaya her zaman yol göstermiştir.

O, Anadolu da yeniden dirilişin ve kalkınmanın lideri olmuştur. Hayatını kaybetmiş bir devletin öz cevherinden Türk millî şuurunu uyandırarak bağımsızlık ve millet egemenliğine dayalı yepyeni bir devlet kurmuş, bu devletin sürekliliğini sağlamak için de çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmayı ve geçmeyi hedeflemiştir. Türk millî mücadelesinin arkasından bütün dünyaya çok önemli bir gerçeği göstermiştir ki; bir millet inançla mücadele ederse mağlup edemeyeceği hiçbir kuvvet yoktur.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını ve sevgisini en önde tutan, hayattayken ve ölümünden sonra da maddi ve manevi tüm varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı.

Atamızın bizlere yüklediği sorumlulukları, gösterdiği hedefleri ve mücadele azmini yalnızca 10 Kasımlar’da değil daima hatırlıyor, tüm vatan Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyoruz.

Atam, Aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Anma törenine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr.Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, SİRİZA Partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, eski Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Galip Galip, Gümülcine’nin tanınmış doktorlarından Necati Sütçüoğlu, Yeni Demokrasi Partisi Rodop eski Milletvekili adayı Mustafa Katrancı, Yassıköy Belediyesi meclis üyesi ve Başkan adayı Av. Caner İmam, Kozlukebir Belediyesi ana muhalefet “Birlik“ Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, Avukat Ercan Ahmet, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Sedat Hasan, İskeçe Mustafçova Belediyesi ana muhalefet “Halk Hareketi“ Listesi Başkanı Cemil Kabza, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Doğu Makedonya -Trakya Eyalet Başkanı Danışmanı Ahmet İbram, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Aydın Ahmet’in yanı sıra din görevlileri, emekli öğretmenler ve soydaşlar katıldı.

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu