Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Batı Trakya’da Siyasilerin Korkarak Yapmadığını Avrupa’nın Göbeğinde Cesaretle ve Kararlılıkla Yapıyor

ABTTF, bir kez daha Batı Trakya’da siyasilerin korkarak yapmadığını cesaretle tereddüt etmeden yapmaya hazırlanıyor. Azınlığın hak ve hukukunu arıyor!

ABTTF, bir kez daha Batı Trakya’da siyasilerin korkarak yapmadığını cesaretle tereddüt etmeden yapmaya hazırlanıyor. Azınlığın hak ve hukukunu arıyor!

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 10-14 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek AKPM Sonbahar Olağan Oturumuna paralel Strazburg’a çalışma ziyareti gerçekleştiriyor.

ABTTF heyeti, Avrupa Konseyi birimleri, diplomatlar ve Parlamenterlerle yapacağı görüşmelerde Batı Trakya Türk Azınlığının karşılaştığı temel sorunlarını aktarma fırsatı bulacak.

Batı Trakya’da özellikle siyasilerin Türk Azınlığın temel sorunlarına yönelik Atina’ya karşı ağzını bıçak açmadığı bir dönemde (son yıllarda), Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun yaptığı köklü çalışmaları başta Yunanistan’ı ciddi derecede rahatsız ederken, Avrupalıların da Azınlığın sorunlarını yakından bilme öğrenmelerini sağlıyor.

Şimdi Batı Trakya’dan ve Almanya’dan birileri çıkacak ve diyecek ki, “Federasyon yıllardan beri sorunları aktarıyor da ne oluyor? Hangi sorunumuz çözüldü?”

Doğru! Soracak olanlar da şunu bir düşünseler daha mantıklı olacak ve doğruyu bulmalarına, asıl sorunun çözümünün nerede olduğunu görme, anlama fırsatı bulacaklar.

Evet! Sorunlar Batı Trakya’da, çözüm de tabii ki ilk öncelikle Atina’da. Peki, başta Atina’ya gönderdiğimiz Milletvekilleri, yerelde seçtiğimiz Eyalet Başkan Yardımcıları, seçtiğimiz Belediye Başkanları, kaç kez ABTTF ile bir araya toplandılar ve ortak eylem planı hazırlama girişiminde bulundular? Bunu yapmadılarsa neden yapmadılar? Bunun cevabını kim verecek bana? ABTTF de mi kıpırdamasın? Bunu mu istiyorsunuz?

Hadi bunu Yunanlılar, Batı Trakya’da başta Evripidis Stilianidis, diğer Yunan Milletvekili Dimitris Haritu da ısrarla istiyor, biz de mi isteyelim?

Milletvekillerinin ısrarla çeşitli havadan sudan bahanelerle ABTTF‘den kaçmaları Kabul edilemez. ABTTF ile birlikte çalışmaları aciliyettir! Peki Milletvekilleri İlhan Ahmet, Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek kaç kez ABTTF’yi ziyaret etti? Kaç kez ABTTF’nin Brüksel ofisine gittiler? Nerede olduğunu bari biliyorlar mı? Buyursunlar kendileri açıklasınlar ve biz yazmaya hazırız. Bir de neden gitmediklerini, neden ABTTF ile görüşmediklerini bu halka açıklarlarsa onu da yayınlamaya hazırız.

Ama açıklayamazlar! Partileri buna müsaade etmez ve bir dahaki seçimlere onları aday göstermez. Mamalika da gider, hepsinin korkusu mamalika. Azınlığı düşünen mi var…

Yerel siyasilerimiz de bu Azınlık için çalışıyorlarsa eğer, önce Atina’nın kapılarını aşındırmalıdırlar, Eyalet Başkanı Metios’un arkasına gizlenmeden Atina’ya, çözümlerin merkezine bizzat giderek sorunları ilk ağızdan aktarmalıdırlar.

Peki ne yapıyorlar? Batı Trakya Türk Azınlık insanından oy istiyorlar da karşılığında ne yapıyorlar?

Hani yeni okullar? Tarıma destek primleri? Ana okulları? Esnaf ve sanatkara COVİD-19 yardımları? Nerede bunlar?

Batı Trakya’da insanlar kendi aralarında birilerinin tehditleri ve kaprisleri yüzünden bölündü! Kendimize gelelim, tren bu istasyondan da geçti gitti! Arkasından baka kaldık. Önümüzde tehlike büyük.

Batı Trakya tarihinde ilk kez bir Milletvekili bu da İlhan Ahmet, çıkıp şunu diyebiliyor, “Gümülcine Başkonsolosluğu ve Başkonsolos Yunanistan’ın bölgede iç işlerine, seçimlerine müdahil oluyor“ deme noktasına gelen bir Azınlık politikası çıktı ortaya. Tabii ki Azınlık politikası varsa ve buna da politika deniyorsa.

Daha fazlası da gelecek merak etmeyin……

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu