Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Başkan Metios Orduya Yeni İş Makineleri Kazandırdı

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ESPA programından Orduya 24 adet yeni iş makinesi kazandırdı.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ESPA programından Orduya 24 adet yeni iş makinesi kazandırdı.

Seçildiği günden beri Azınlığın tek bir ciddi sorununa el atmayan ve görev sürecini Azınlıktan yanına aldığı yardımcıları ve danışmanlarıyla birlikte  sadece basına yönelik görsel fotoğraflarla sürdüren Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, ESPA programlarını ordunun iş makinesi gücünün yenilenmesine yönelik kullandığı görüldü.

Azınlığın Rodop ve İskeçe illerinde yaşadığı bölgelerde altyapı ve derelerin ıslahı konusunda4 yıldan beri tek bir adım atmayan  Metios ve ekibi önümüzdeki seçimlerde yine Azınlığın kapısını çalarak oy istemeye hazırlanıyor. 2023 yılında yapılacak seçimlerde tekrar aday olacak olan Metios, Batı Trakya’da Türk Azınlık insanının oylarını adeta “torbada Keklik” misali görüyor. Nedeni ise, Azınlıktan yanına aldığı adayların kendisine tam olarak bağlı olduklarından, Azınlığın devasa sorunlarına Eyalet Başkanlığı olarak eğilmediklerinden dolayı, kendisini sıkıştırmadıklarından dolayı, günü ve zamanı sadece günlük şahsi basit işlerle götürdüklerinden dolayı Metios kendini rahat hissediyor.

Yapmaya çalıştıkları tek şey, Gümülcine’nin kuzeyinden başlayan ve halk arasında “Askeriye Yolu” olarak bilinen karayolu güzergahı üzerinde bulunan çayların üzerine “İrlanda Geçişi” modeli olarak bilinen geçişlerin yapılmasını, basın açıklamaları ve verdikleri boy boy fotoğraflarla bir başarı olarak gösteriliyor.

Oysa 4 yıl boyunca şuna kimse bakmadı, sormadı. Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ne değişik AB programları geldi. Bunların içinde ilk derecede üretim-paketleme, bireysel iş kurma destek programları, tarımla uğraşanlara iş makinesi yenileme (traktör alımı v.b), tarım alanında yine süspansiyon destekli bağ-bahçe oluşumu ve işletilmesi, paketleme gibi iş ve istihdam sağlayan programlardan Azınlık ne derecede faydalandı? AB’nin de onayladığı üzere en geri kalmış ve kalkınmanın en düşük seviyede olduğu bölgeye gelen destek paraları kimlerin cebine gittiğini ise kimse aramadı, aramıyor! İşte Metios ve ekibi 4 yıl bunu yaptı! Şimdi sıra oy vermekte…

BİRLİK Gazetesi olarak biz bu gerçekleri yazınca da hemen rahatsız oluyorlar ve şikayet ediyorlar. Varın istediğiniz yere gidin şikayet edin. Biz koltuk ve aylık maaşı düşünmüyoruz! Yazdık ve yazmaya devam edeceğiz. Bu Azınlığı uyuttuğunuzu  zannetmeyin! Siyaseti şahsi çıkar ve bir meslek olarak görmeyin. Azınlığın Azınlık çıkarlarının yanında olun! Vurabiliyorsanız eğer o yumruğunuzu sizi eleştiren Azınlık basınına değil, Metios’un oturduğu ve hizmette eşitsizliğin tam gaz uygulandığı o masaya vurun da görelim!

Son olarak; SİZ AZINLIĞIN OYLARINI ALAN BİZİMKİLER, AZINLIĞA NE KAZANDIRDINIZ? Açıklayın!

Orduya yeni iş makineleri kazandırdı!

1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Angelos Hudeludis’in katılımıyla, İskeçe Okçular (Toksotes) köyünde konuşlu olan istihkam birliğinde 24 adet yeni iş makinesinin devir teslim töreni gerçekleşti. Törene Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ve 4. Kolordu komutanı Korgeneral İoannis Çioplos katıldı.

İskeçe’deki 4. Kolordu’nun bünyesinde bulunan Okçular (Toksotes) köyünde konuşlu olan istihkam birliğinin iş makinelerinden oluşan gücünü arttırmak ve envanterde bulunan eski iş makinelerini yenilemek üzere, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Metios ve ekibinin, Avrupa Birliği’nin Yerel Yönetimlere sağladığı destek ve kalkınma programları kaynaklarından ESPA 2010-2020 programı fonu kapsamında gerçekleşti.

Değişik modellerin yer aldığı dozer, buldozer, köprü ve kepçelerden oluşan 24 adet iş makinesinin teslimat töreni, Okçular köyünde konuşlanan 744 bölüğü ve 724 istihkam birliğinde İskeçe Metropoliti Panteleimon’un yönettiği ayin töreniyle 4. Kolordu’ya teslim edildi.

Törende yapılan konuşmalarda da belirtildiği üzere iş makinelerinin, Avrupa Birliği’nin Yerel Yönetimlere sağladığı destek ve kalkınma programları kaynaklarından ESPA 2010-2020 programı fonu kapsamında gerçekleştiği ifade edildi.

Törende bir konuşma yapan Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Metios, göreve geldiği günden beri ESPA programlarını en etkili ve yerinde kullanarak Orduya bu iş makinelerini kazandırdıklarını dile getirdi. Başkan Metios, iş makinelerinin hem ordunun gücünü hem de bölgede oluşabilecek afet ve felaketlerde kullanılmak üzere 4. Kolordu’nun güçlendirilmesine olanak sağladığını dile getirdi.

Sırasıyla birer konuşma yapan Komutanlar, 24 adet iş makinesinin istihkam birliğinin iş makinesi gücünü yenilediğini, gücüne güç kattığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu