Yunanistan Haber

Başbakan Miçotakis Türkiye’ye Karşı Suskunluğunu İskeçe’de Bozdu!

"Depremlerdeki yardımları için teşekkür etseniz de olmuyor, çünkü önce biz koştuk. Eşi benzeri görülmemiş bir doğal afet karşısında Türk halkına ilk yardım eden biz olduk. Bu iyi niyet hareketini aynı anda tanımak, aynı zamanda da kışkırtmak mümkün değildir."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis İskeçe’de yaptığı konuşmasında depremde Türkiye’ye yapılan yardımları bir bakıma “iğneledi” ve Yunanistan tarafından bunun karşılığının beklendiğini ima eden bir konuşma yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İskeçe Belediye amfi tiyatrosunda, Yeni Demokrasi partisinin seçim öncesi toplantısında yaptığı konuşmada Yunanistan’ın Türkiye karşısındaki net pozisyonuna atıfta bulundu.

Başbakan Miçotakis şunları söyledi:

“Türk halkına ilk yardım eden biz olduk”

blank

“Yunan vatandaşlığının Avrupa şemsiyesi altında Hristiyan ve Müslümanların uyum içinde yaşadığı Trakya’dan (Batı) komşularımıza içtenlikle sesleniyorum. İlişkilerimizin seçim öncesi savaşın yoğunluğunda yeri olmaması gerektiğini onlara söylemek istiyorum. Ayrıca Trakya’nın dini azınlığı etrafında kin ve nefretle zehirlenmesinler. Başka amaçlara alet olmak isteyecek bir hemşehrimiz olduğunu zannetmiyorum.

Ve tam tersine, Türk liderliği, tarihi ve Antlaşmaları tahrif ederek gerçeğin değişmediğini anlasa iyi eder. Ne de önceden, şimdi ve her zaman mavi olan ve olmaya devam edecek adaları ve alanları haritada keyfi olarak kırmızıya boyayarak.

Kaldı ki bir ülkeye depremlerdeki yardımları için teşekkür etseniz de olmuyor, çünkü önce biz koştuk. Eşi benzeri görülmemiş bir doğal afet karşısında Türk halkına ilk yardım eden biz olduk. Bu iyi niyet hareketini aynı anda tanımak, aynı zamanda da kışkırtmak mümkün değildir.

Bu nedenle buradan, İskeçe’den net pozisyonumuzu tekrarlamak istiyorum. Tutarlıyız, saf değiliz. Her bir saldırganlığa hazırlıklı olarak yanıt veriyoruz. Saçma olanla diyalog yapmıyoruz, ama her zaman her türlü iyi niyet jestini kucaklıyor ve karşılık veriyoruz.

​Ege ve Doğu Akdeniz’de deniz bölgelerinin sınırlandırılmasından başka bir şey olmayan temel farkımızı her zaman uluslararası hukuka uygun olarak incelemeye hazırız. Ancak egemenlik haklarımızın sorgulanmasına her zaman müsamaha gösterme konusunda isteksiziz.

Önemli olan sırasıyla, Ege’nin diğer yakasının sözlerinde dikkatli olması ve umarım niyetinde gerçekçidir. Herhangi bir iyi niyet jestine sevinçle karşılık veren ilk biz olacağız.

Burada, Trakya’da (Batı) hem ulusal gururun hem de uyumlu bir arada yaşamanın boyutları köprülenmektedir. Kısacası, Trakya’da (Batı) aynı zamanda vatanın ileri karakolu ve büyükelçiliğisiniz ve bizim politikamızı genellikle herkesten daha iyi anlıyorsunuz, vatandaşlar arasında eşitliğe dayalı bir politika. Konstantinos Miçotakis’in, uğruna savaştığı ve dayattığı bir eşitlik ve eşit devlet politikası.

Yunanistan ile ABD arasındaki anlaşma, Trakya’yı (Batı) jeostratejik bir kutup olarak öne çıkardı. Hükümet, sınırı göçmen saldırılarına karşı korudu. Sınırlar fethedilmez kaldı ve Avrupa’nın doğu sınırı olarak kabul edildi. Çitin yapımına  savaş açanlara karşı Meriç ilindeki metal çit daha da yayılacak.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu