Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Başbakan Miçotakis Batı Trakya’yı Maviye Boyayamadı, Metios’u Da Kurtaramadı”

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde ikinci turda seçimleri Dedeağaçlı Hristodulos Topsidis kazandı.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde ikinci turda seçimleri Dedeağaçlı Hristodulos Topsidis kazandı.

Topsidis Dedeağaç’ta yaptığı zafer konuşmasının ardından Gümülcine’ye geldi. Hristodulos Topsidis, seçim bürosunda kendisini bekleyen yüzlerce vatandaş tarafından davul zurnayla coşkulu bir şekilde karşılandı.

Burada da bir zafer konuşması yapan Topsidis şunları dile getirdi:

“Eyaletimiz ileriye gidecek. Seçim öncesi de söylediğim gibi Eyalet olarak 225. Sıra bize yakışmıyor”

blank

“Görevi devraldığım andan itibaren tüm vatandaşların Eyalet Başkanı olacağım. Biz partilerden bağımsız vatandaşların yönetimi olacağız. Kapım herkese açık olacak. Telefonum herkes için açık olacak. Son günlerde oynanan oyunlara rağmen kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hükümetle veya herhangi hükümetle ve bugünkü hükümetle bu bölgenin kalkınması için işbirliği yapacağız. Bizi ilgilendiren bölgemiz ileriye gitmelidir, fırsatlar yaratılmalıdır. Güçlerimizi birleştirmeliyiz.

Bize bugün büyük bir sevinç yaşattınız, ancak büyük bir sorumluluğu da alıyoruz. Biliyorsunuz kolay değil, Eyalet Başkanının bulunduğu coğrafi bölgede sorumluluğu var. Bunun için seçim öncesi verdiğim sözlerin cevabını beş yılın sonunda göreceksiniz. Çalışmak üzere geldik ve sert bir şekilde çalışacağız. Sizlerle birlikte sizin için sissiz çalışmayacağız. Eyaletimiz ileriye gidecek. Seçim öncesi de söylediğim gibi Eyalet olarak 225. Sıra bize yakışmıyor, bizi beş yılın sonunda  yüksek sıralarda ve sayfalarda göreceksiniz.”

“Başbakan Miçotakis Batı Trakya’yı Maviye Boyayamadı, Metios’u Da Kurtaramadı”

blank

Yeni Demokrasi partisi tarafından desteklenen Metios ilk hafta seçimi yüzde 42 üzerinde kazanmış ancak gerekli oyu alamadığından dolayı seçim ikinci haftaya kalmıştı.

Metios’un seçimleri kazanabilmesi için Başbakan Miçotakis Atina’yı terk ederek adeta Batı Trakya’ya taşındı ve tüm kabine seferber oldu. Önce Bakanlar ve eski Bakanlar son olarak da Başbakan Miçotakis 13 Ekim Cuma günü bizzat Dedeağaç’a gelerek Metios için vatandaşlardan destek istedi. Ancak Metios bölgedeki vatandaşlardan gerekli desteği alamadı ve seçimleri kaybetti. Böylece başarısız bir Metios dönemi kapanmış oldu.

“Biz bitti demeden bu iş bitmez”

blank

Şimdi tüm gözler Topsidis ve ekibinin yapacağı çalışmalara çevrildi. Topsidis ve ekibini oldukça zor bir dönem bekliyor. Batı Trakya’nın kalkınmasında Azınlık ile çoğunluk arasında var olan ve Metios döneminde oldukça belirgin olan eşitsizlik son bulacak mı? Topsidis kendisinin de söylediği üzere 5 yılın sonunda Azınlığın kantarına binecek ve yaptıkları ile yapmadıkları tartılacak ve ona göre kefeye konulacak. Bunu herkes bu şekilde bilmesi gerekir.

Bu Azınlık bu bölgede yok sayılamaz! Sporda bir deyim vardır, “Biz bitti demeden bu iş bitmez”.

SEÇİM SONUÇLARI

Açıklanan resmi sonuçlara göre Hristodulos Topsidis yüzde 50,86, Hristos Metios ise yüzde 49,14 oranında oy aldı.

Topsidis 107.561 oy alarak Eyalet Meclisinde 27 meclis Üyesine sahip olurken, rakibi eski Eyalet Başkanı Hristos Metios ise 103.924 oy alarak Eyalet Meclisine 13 meclis üyesi ile muhalefette kaldı.

VİDEO İZLE

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu