Batı Trakya Haber

“Balkan Kolunda Kadın Olmak” Projesi Tam Gaz Devam Ediyor

“Balkan Kolunda Kadın Olmak” projesinin üçüncü hafta toplantısı ve sunumları yoğun katılımla gerçekleştirildi.

“Balkan Kolunda Kadın Olmak” projesinin üçüncü hafta toplantısı ve sunumları yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Müftülüğü organizasyonu ile gerçekleşen “Balkan Kolunda Kadın Olmak” projesinin üçüncü hafta toplantısı Şahin’de Şahin Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında Karaca Ayşe Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Projenin 3. hafta sunumları 12 Mart Cumartesi günü Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde gerçekleşti. İskeçe Müftülüğü Vaizesi Hülya Giritli ve Çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı Münevver Ago tarafından sunum gerçekleştirildi.

Vaize Hülya Giritli, modern eğitim metodlarının temelinde İslâmî uygulamalara, gelenekteki usul ile modern usul aslında birbirinden farklı değil birbirini tamamlar nitelikte olması gerektiği konularına değindi. Projede yapılan uygulama o hafta işlenilen konunun hem psikolojik ve sosyal yönden işlenmesi hem de dini açıdan ele alınması bayanların özellikle ilgisini çeken durum oluyor. Proje kapsamında yapılan bilgilendirme toplantıları bayanlar tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

Ayrıca “Balkan Kolunda Kadın Olmak” isimli proje çerçevesinde bir araya gelen Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Münevver Ago, Şahin Gökçepınar ve Ketenlik köylerinde yaptığı sunumunda, sağlıklı çocuk yetiştirebilmek için yapılması gerekenleri, acil durumlarda çocuklara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini ve özellikle aşılanma üzerinde bilgiler verdi.

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu