Yunanistan Haber

Bakan Güler’in Sözleri Yunan Lobisini Harekete Geçirdi!

Yunan Amerikan Liderlik Konseyi: “Türkiye, Yunanistan'ı savaşla tehdit etmeye devam ediyor. F-16 satmayın.”

Yunan Amerikan Liderlik Konseyi: “Türkiye, Yunanistan’ı savaşla tehdit etmeye devam ediyor. F-16 satmayın.”

Yunanistan’da “Mavi Vatan” paniği! Savunma Bakanı Yaşar Güler’in mesajı Yunanistan’da yankı buldu. Bakan Güler’in “Mavi Vatan’ı koruyacağız” sözleri sadece Yunanistan’da değil, ABD’de Yunan Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) harekete geçti!

Yunan Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) harekete geçti! Türkiye’nin, Yunanistan’ı savaşla tehdit etmeye devam ettiğini ve bu yüzden F-16 satışına onay verilmemesini talep ediyor.

Yunan Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) harekete geçti! Kongreye bir mektup göndererek Türkiye’ye F-16 satışına onay verilmemesini çünkü “Mavi Vatan”ın revizyonist bir doktrin olduğuna vurgu yapılıyor.

ABD’deki Yunan diasporası yeniden hareketlendi ve Amerikalı karar vericilere, Türkiye’nin Yunanistan’ı hedef alacağı için F-16 savaş uçağı satın alma tekliflerine boyun eğmemeleri için baskı yapıyor.

Aynı zamanda, Yunan diasporası, Türkiye’nin yeni Savunma Bakanının göreve gelir gelmez revizyonist “Mavi Vatan” doktrinini benimsediğine atıfta bulunuyor.

Yunan Amerikan Liderlik Konseyi (HALC), Türkiye’nin ABD’den yeni F-16 savaş uçakları satın alma ve var olanların da kitlerini yükseltme yönündeki yoğun çabalarına Kongre’ye yönelik bir kampanyayla yanıt veriyor.

HALC özellikle tüm üyelerinden milletvekillerine ve senatörlere yazarak harekete geçmelerini, Türkiye’nin, Yunanistan’ı savaşla tehdit eden aynı revizyonist politikayı sürdürdüğünü dolayısıyla da Türkiye’nin F-16 almamasını talep etmeleri çağrısında bulunuyor.

HALC Üyelerinin Kongre Üyelerine Mektubu:

“Türkiye, Yunanistan’ı savaşla tehdit etmeye devam ediyor. F-16 satmayın.”

blank

“Türkiye, ABD’den F-16 savaş uçakları ve yükseltme kitleri satın alma çabalarını artırıyor ve sizin harekete geçmenize ihtiyacımız var.

Türkiye, Yunanistan’ı savaşla tehdit etmeye devam ediyor.

Gerçek anlamda, Türkiye’nin yeni Savunma Bakanı yemin eder etmez, Ankara’nın Ege’deki yayılmacı emellerini ifade eden revizyonist bir doktrin olan “ülkesinin çıkarlarını ve ‘Mavi Vatan’ı korumak üzere yemin etti.

Yunan adalarını Türk olarak tasvir eden haritalardan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’ı işgal etme tehditlerine kadar, Türkiye’nin Uluslararası Hukuka uyma veya bir NATO müttefikinden beklenen davranış standartlarını sürdürme niyeti olmadığı açıktır.

Kongre satışı durdurma yetkisine sahiptir. Kongre üyelerinin harekete geçmesine ve Türkiye’nin Yunanistan’la savaş tehdidini sürdürdüğü sürece ABD’den F-16 satın almamasını talep etmesine ihtiyacımız var.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu