Yunanistan Haber

Bakan Dönmez’in Açıklamaları İsrail Gezisini İptal Ettirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’in açıklamaları Yunanistan’ın Genelkurmay Başkanı Floros’un İsrail gezisini iptal etmesine neden oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez’in açıklamaları Yunanistan’ın Genelkurmay Başkanı Floros’un İsrail gezisini iptal etmesine neden oldu.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Sadece Karadeniz’de değil, Doğu Akdeniz’de de doğal gazla ilgili önemli gelişmeler olacak önümüzdeki günlerde. Bu çerçevede, haklarımıza karşılıklı saygıyla Doğu Akdeniz’i de enerji arz güvenliğinin yeni rotası haline getirebiliriz” demişti.

Bakan Dönmez’in bu sözleri Yunanistan tarafından bir tehdit unsuru olarak değerlendirilmiş, Türk Ordusu’nun gerçekleştirdiği “Mavi Vatan” askeri tatbikatının da yapılması ve Doğu Akdeniz bölgesinde Türkiye’nin bir gerginlik yaratabileceği göz önünde bulundurularak, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un 11 Nisan tarihinde Tel Aviv’e gerçekleştireceği programlı olan İsrail gezisini iptal etmesine neden oldu. Ayrıca Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin tüm unsurlarının olası teyakkuz durumu hazırlığı yaptığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Bu nedenle İsrailli mevkidaşı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, bölgedeki mevcut güvenlik durumunu gerekçe göstererek İsrail gezisini iptal etti.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, İsrail Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral Aviv Kohavi ile bir telefon görüşmesi yaptı. Samimi bir atmosferde gerçekleştiği belirtilen iletişim sırasında, iki komutan ziyareti mümkün olan en kısa sürede yeniden planlamak konusunda anlaştıkları ifade ediliyor.

Ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sonuçları ve Rusya’nın etkilerine özel vurgu yaparak, Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’da güvenlik ve istikrar, karşılıklı çıkarları ilgilendiren konuları tartışma fırsatı buldukları belirtiliyor.

İki Genelkurmay Başkanı telefon görüşmesinde ayrıca, İNİOCHOS, ORİON, BLUE FLAG ve diğer tatbikatları, iki ülke arasındaki yakın askeri işbirliğini ve yakın zamanda imzalanan “Yunanistan-İsrail Savunma İşbirliği Programı” ile ikili düzeyde ilişkileri ele aldıkları ifade ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu