Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Azınlık Milletvekilleri Antalya Diplomasi Forumu’na Katıldı

Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı.

Batı Trakya’dan İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Rodop Milletvekili Özgür Ferhat katıldıkları Antalya Diplomasi Forumu’nda “Barış ve Kalkınmanın Teşvikinde Parlamentoların Rolü” başlıklı oturumda söz alarak güncel konularla ilgili birer sunum yaptı.

“Barış ve Kalkınmanın Teşvikinde Parlamentoların Rolü” başlıklı oturumda konuşan İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Birleşmiş Milletler gibi kurumların krizlerin çözülmesinde daha aktif rol alması gerektiğine işaret etti. Zeybek, “Orada da görüyoruz ki güçlü ülkeler kendi lehine kararlar çıkartıyor. Bir Ukrayna savaşı, bir Filistin katliamı. Gözümüzün önünde bir soykırım söz konusu ve Birleşmiş Milletler yaptırım bile yapamıyor İsrail’e karşı.” İfadelerini kullandı. Zeybek, “ben”den “bize” geçilmesi ve bugüne değil yarın için çalışılması gerektiğini dile getirdi.

Rodop Milletvekili Özgür Ferhat da Yunan Parlamentosundan bir Milletvekili olarak forumda söz almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her ülkenin kendine göre bakış açısı ve kendine göre menfaatleri olduğunu söyleyen Ferhat dünyada yaşanan kriz ortamına dikkat çekerek, “Krizler hepimizin kapısını çalabilir. Son yıllarda savaşlar, gıda ve enerji krizleri ve bunun beraberinde gelen fiyatlardaki artışlar, yaşadığımız pandemi olayları ve insani krizler gibi. Bu yaşananlara hepimiz tanık olduk. Şu anda Filistin’de yaşadığımız görüntüleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bizler ve parlamenterler artık gerekli inisiyatifi almamız gerekir diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Türkiye – Yunanistan ilişkilerine de değinen Milletvekili Ferhat, Aleksis Çipras’ın başkanlığı döneminde her iki ülke ilişkilerinin iyi düzeyde seyrettiğini, ciddi krizlerin yaşanmadığına dikkat çekti.

Oturumu izleyenler arasında Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik –Havacılık – Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İnsan Hakları Uzmanı Kerem Abdurrahimoğlu yer aldı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu