Yunanistan Haber

Atina’daki Rusya Büyükelçiliği: “Bu Hareket Sonuçsuz Kalmayacak”

Yunanistan’ın 12 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almasından sonra, Rusya’nın Atina Büyükelçiliği “bu hareket sonuçsuz kalmayacak” cevabını verdi.

Yunanistan’ın 12 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almasından sonra, Rusya’nın Atina Büyükelçiliği “bu hareket sonuçsuz kalmayacak” cevabı vererek yazılı bir açıklama yaptı.

Rusya Büyükelçiliği yaptığı açıklamayla, Yunanistan ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin bozulmasından bahsediyor.

Rusya’nın Atina’daki Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın 12 diplomatı ülkeden sınır dışı etme hareketine tepki göstererek, “Bu hareket sonuçsuz kalmayacak” ifadelerine yer veriyor.

Büyükelçiliğin açıklamasında ayrıntılı olarak şunlar belirtiliyor:

“6 Nisan 2022’de Rusya’nın Yunanistan Büyükelçisi Andrei Maslov, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve kendisine Atina Büyükelçiliği’nden ve Selanik Başkonsolosluğu’ndan 12 diplomatın istenmeyen kişi olduğunu ilan etme kararı hakkında bilgi verildi.

Bizler, tüm ikili ilişkilerimizi daha da kötü bir şekilde yok etmeyi amaçlayan bu haksız ve tartışmalı adımı şiddetle protesto ettik.

Bu hareketin sonuçsuz kalmayacağına dikkat çektik.”

Yunanistan-Rusya arasında Atina’da diplomasi alanında bunlar yaşanırken, Atina’da bazı çevrelerce, “Rusya’nın bu savaştan kurtulur kurtulmaz ilk önce yapacağı iş KKTC’yi tanımak olacaktır” değerlendirmeleri yapılmaya başlandı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu