Yunanistan Haber

Atina İle Girit 335 Km’lik Elektrik Kablosuyla Bağlanıyor

Atina ile Girit Mora üzerinden giden kablodan sonra şimdi de Atina’dan İraklio kentine uzanacak ikinci bir kablo ile denizaltından bir birine bağlanıyor.

Atina ile Girit Mora üzerinden giden kablodan sonra şimdi de Atina’dan İraklio kentine uzanacak ikinci bir kablo ile denizaltından bir birine bağlanıyor.

Dünyanın en büyük birleşik elektrik kablo döşeme operasyonlarından biri olan Independent Power Transmission Operator-IPTO’nun iştiraki Ariadne Interconnection, proje kapsamında toplam uzunluğu 335 kilometre olan 500 kV doğru akım ultra yüksek gerilim denizaltı kablosunun döşenmesini gerçekleştiriyor ve böylece Grit- Atina elektrik bağlantısı gerçekleştiriliyor.

blank

13.500 ton ağırlığındaki kablo, yüklenici firma Prysmian Powerlink’in son teknoloji kablo döşeme gemisi “Leonardo da Vinci” ile Girit İraklio (Kandiye) Korakia ile Atina’daki Pachi Megaron arasında maksimum 1.200 metre derinliğe döşeniyor.  Bu, Aralık ayı başlarında başarıyla başlatılan ve yaklaşık 9 hafta sürmesi tahmin edilen son derece karmaşık teknik gereksinimlere sahip bir operasyon olduğu ileri sürülüyor.

Temmuz 2021’de Girit’in Yunanistan anakarası ile Mora üzerinden ilk elektrik bağlantısının işletilmesinin ardından, ADMIE yoğun bir şekilde ve şu anda uygulanmakta olan en büyük elektrik iletim projesi olan Atina ile adanın ikinci ara bağlantısı ile programa göre ilerliyor. AB fonlarının da kullanıldığı projenin 1 milyar euroluk bir bütçe ile 2024’te tamamlanması ön görülüyor.

Su altı bölümü

blank

Projenin su altı kısmına gelince, Atina’dan Milos’a uzanan elektrik kablosunun ilk 170 kilometrelik kısmı ve 670 kilometre uzunluğundaki tüm fiber optik kablolar döşendi.

Atina tarafında ise yer altı kablo bölümlerinin montaj çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, enterkoneksiyonun iki ucunda İraklio (Kandiye) Damaça ve Atina’nın Aspropirgos bölgelerine inşa edilecek dönüşüm istasyonlarının ana binalarının temelleri atıldı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu