Yunanistan Haber

“Atina İle Ankara Arasındaki Çatışmanın Cephesi Bundan Sonra Uzayda Olabilir”

“Bu gelişme, Atina ile Ankara arasındaki çatışmanın bir sonraki cephesinin artık uzayda bile olabileceğini gösteriyor olabilir.”

“Bu gelişme, Atina ile Ankara arasındaki çatışmanın bir sonraki cephesinin artık uzayda bile olabileceğini gösteriyor olabilir.”

İHA’ların Türksat uyduları üzerinden kontrol edilmesi Yunan basını telaşlandırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, “Türksat uyduları ile dünyanın dört bir yanında İHA’ları kontrol altında tutabileceğiz” ifadeleri Yunan basınını telaşlandırdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, “Türksat 5B başta olmak üzere, tüm Türksat uyduları ile dünyanın dört bir yanında İHA’ları kontrol altında tutabileceğiz. Bunlar genişletilmiş menzil ve kapsama alanı ile kesintisiz haberleşebilecek. Artık İHA’larımızın kontrolüne dışarıdan müdahale edilmesi mümkün olmayacak. Bu gelişme, Yunanistan’ın Türk İHA’larına karşı şemsiye kurmaya karar verdiği bir dönemde geldi ve Atina ile Ankara arasındaki çatışmanın bir sonraki cephesinin artık uzayda bile olabileceğini gösteriyor olabilir.” İfadelerini kullanması Yunan basınında gündem oldu.

Yunan Pentapostagma gazetesi, “Türklerin “şah mat” hamlesi, Atina’nın kurduğu drone karşıtı şemsiyeyi işe yaramaz hale getirme riski taşıyor. Bayraktar gibi İnsansız Hava Araçlarının uydu kontrolüne doğru ilerliyorlar. Yunanistan’ın kurmaya çalıştığı drone karşıtı şemsiyeyi işe yaramaz hale getiren Türk İnsansız Hava Araçlarının uydu kontrolüne ilişkin açıklamalar Türk Ulaştırma Bakanından geldi. Bu gelişme, Atina ile Ankara arasındaki çatışmanın bir sonraki cephesinin artık uzayda bile olabileceğini gösteriyor olabilir.” İfadelerini kullanıyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu