Yunanistan Haber

Atina Felç! Yarın Kamu ve Özel Sektörde Genel Tatil İlan Edildi! Asker Yollara İndi!

Kötü hava koşulları nedeniyle Miçotakis hükümeti yarın Salı gününü, kamu ve özel sektörde resmi tatil ilan etti.

Atina kar ve tipi nedeniyle felç oldu. Asker kışladan çıkarak Attiki Odos yolunda mahsur kalan araç sürücülerini 6 bölgeden kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Bazı yolcular askeri araçlarla en yakın otellere sevk ediliyor.

Attika bölgesi ve Viotia, Evia, Kiklad Adaları, Sporades ve Girit illerinde, en güçlü kötü hava dalgası “Elpida” nedeniyle 24 Ocak Salı günü yarın olağanüstü hal ilan edildi. Karar, Gümülcine gibi şu ana kadar kardan etkilenmeyen bölgeleri kapsamıyor.

Pazartesi sabahından beri tüm ülkeyi etkisi altına alan “Elpida” nedeniyle Miçotakis hükümeti, kamu ve özel sektörde kötü hava koşullarından etkilenen (kar-tipi) bazı bölgelerde resmi tatil ilan etti. Atina’da yaşam felç oldu. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri meydana geldi.

Meteoroloji dünden beri uyarmasına rağmen devlet mekanizması hazırlıksız yakalandı ve sınıfta kaldı. Atina Savcısı Attiki Odos yolunda mahsur kalan araç sahiplerinin mağduriyetinde kimin suçlu olduğu ile ilgili soruşturma başlatılmasını emretti. Attiki Odos yolu şirketi mahsur kalan sürücülerden özür diledi.

Yunanistan’da Miçotakis hükümeti, birçok soruna ve bazı durumlarda kaosa neden olan kötü hava koşulları nedeniyle özel ve kamu sektöründe 25 Ocak Salı gününü genel tatil ilan etti.

ADALAR

Adalarda, kötü hava şimdiye kadar kuzeydoğu Ege’yi (özellikle Limni, Sakız Adası ve İkaria), Kiklad Adaları’nı (başlıca Naksos, Paros, Mikonos, Siros, Amorgos, Serifos, Kithnos, Sifnos, Milos) ve Girit’i etkiledi.

Batı Trakya bölgesi

Rodop ilinde Maronya-Şapçı ve Kozlukebir Belediyeleri bu öğleden sonra erken saatlerde kar ve don nedeniyle okulların 25 Ocak Salı günü açılmasını askıya aldı.

Yarın, 25 Ocak 2022 Salı, -6 ve -7 sıcaklıklar için tahminler yapıldı ve İskeçe Belediyesi’ne bağlı ilk ve orta dereceli öğretim okul birimlerinin kapalı kalacağına karar verildi.

İskeçe ova bölgesinde Topiros Belediye Başkanı Thomas Mihoğlu’nun kararıyla, aşırı hava koşulları (don) nedeniyle öğrencilerin güvenliği ve korunması için 25 Ocak 2022 Salı günü Topiros Belediyesi’ne bağlı İlk ve Ortaöğretimin tüm okul birimlerinin işleyişi askıya alındı.

Benzeri bir karar İskeçe bölgesi Avdira Belediyesinden de geldi. Yarın tüm okullar bu bölgede de kapalı kalacak.

EVZON ASKERLERİ

Yunanistan’ı etkisi altına alan ve Atina’nın göbeğinde, Sintagma Meydanı’nda bile kar yağışına neden olan kötü hava “Elpis”in en karakteristik görüntülerinden biri, Cumhurbaşkanlığı Muhafızlarından Evzon’ların Meçhul Asker Anıtı’ndaki görüntüleridir.

Yoğun kar yağışı altında nöbet değişimi askeri araç ile yapılıyor. Düşük sıcaklıklar ve gerekli hareketsizlik nedeniyle görünümleri çok talepkar ve zordur.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu