Batı Trakya

“Atamızın Evinden Aldığımız Toprağı Samsun’a Götürüyoruz”

"19 Mayıs'ı Samsun'da kutlamak için yola çıktık. Bu faaliyetimizi Gümülcine'deki gençlere örnek olmak için gerçekleştiriyoruz. Atamızın evinden aldığımız toprağı Samsun'a götürüyoruz."

Batı Trakya’dan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun’a götürmek için yola çıkan bisikletli grup yoluna devam ediyor.

Samsun’da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Yunanistan’ın Gümülcine kentinden yola çıkan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli, Edirne’ye ulaştı. İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan bisikletçiler, yaklaşık 1350 kilometre pedal çevirerek, Selanik’ten aldıkları toprakla Samsun’a ulaşacak.

Gümülcine’deki ROBİS Derneği Başkanı Latif Mehmet AA muhabirine, Samsun Atakum Belediyesinin tura destek verdiğini söyleyerek, “19 Mayıs’ı Samsun’da kutlamak için yola çıktık. Bu faaliyetimizi Gümülcine’deki gençlere örnek olmak için gerçekleştiriyoruz. Atamızın evinden aldığımız toprağı Samsun’a götürüyoruz.” dedi.

Grupta yer alan bisikletçilerden Almanya’dan emekli olan Ali Kayrak da hastalığına rağmen turdan vazgeçmediğini belirtti. Gençlere örnek olmayı amaçladığını vurgulayan Kayrak, “Kendimi dinç hissediyorum. Amacım gençleri spora çekmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak. İnşallah sorunsuz bir şekilde gidip geleceğiz.” diye konuştu.

Şükrü Mehmetçik ise anlamı bir tur düzenlediklerine dikkati çekerek, “Ata’mızın evinden aldığımız toprağı 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaştıracağız.” dedi.

Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinin turu, 17 Mayıs’ta Samsun’da sona erecek. Bisikletliler, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Sinop’u geçerek Samsun’a ulaşacak.

Video İzle:

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu