Batı Trakya Haber

Anthimos: “Türkiye “Gelinin Bedelini” Ağır Ödeyecek”

"Ukrayna savaşından sonra Türkiye gelinin bedelini ağır ödeyecek. Herkes ona sırtını dönüyor ve o da fakirliğe ve yoksulluğa doğru batıyor. "

Dedeağaç Metropoliti Anthimos, katıldığı Maximum FM radyo programında Ukrayna’daki savaş ile ilgili ve Türkiye hakkında bir değerlendirmede bulundu. Metropolit Anthimos Türkiye ile ilgili oldukça çarpıcı ifadeler kullandı. Metroolit Anthimos, “Ukrayna savaşından sonra Türkiye “gelinin bedelini” ağır ödeyecek” ifadelerini kullandı.

Metropolit Anthimos bir yandan, “Kiliseler barıştan bahsetmeli, insanları uzlaştırmaya yardım etmeli, uçurumları kapatmalı” ifadelerini kullanırken, diğer yandan da ağır bedel ödetmekten bahsediyor. Metropolit Anthimos kendi söyledikleriyle çelişiyor, bir kez daha komşu ülke Türkiye’ye karşı beslediği hiç de hoş olmayan duygular beslediğini her zaman olduğu gibi bu gün de bir kez daha açıkça ortaya koyuyor.

Metropolit Anthimos katıldığı programda özetle şu ifadeleri kullanıyor:

“Türkiye gelinin bedelini ağır ödeyecek”

blank

“Olayların satranç tahtasında bir oyuncu olmak, seyirci olmaktan daha iyidir. Olayların satranç tahtasında bir oyuncu olmaya karar verdiğinizde, oyunun şartlarını bilmeli ve adil bir şekilde oynamalısınız. Herkesle eşit mesafeyi korumakla, kimseyle iyi değilsin ve herkesle kötü oluyorsun. Kiliseler barıştan bahsetmeli, insanları uzlaştırmaya yardım etmeli, rekabetlere değinmeli ve uçurumları kapatmalıdır.

Haritadaki Dedeağaç, artık daha geniş bölgede sağlam bir gerçeklik olarak barışın kurulduğu istikrarlı bir nokta. Ancak pozisyonumuz şeffaf ve istikrarlı olmalı, hepimiz kim olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve barışa hangi hızda katkıda bulunduğumuzu bilmeliyiz.

Mühimmat sevkiyatı ile ilgili hemfikirim. Çünkü “si vis pacem, para bellum.” (Barış istiyorsan savaş için hazırlan.”)

Türk komşularımız her zamanki gibi “akıllı tarafsız” kalacaklarını düşündüler. Türkiye, net bir konumu veya rolü olmadığı için “bölgemizin kargaşacısı” olarak görülüyor. Herkes ona sırtını dönüyor ve o da fakirliğe ve yoksulluğa doğru batıyor. Bu nedenle Ukrayna’daki savaştan sonra Türkiye “gelinin bedelini” çok ağır ödeyecek.

Biz Trakya (Batı) halkı, bölgemizde yapılacak ikinci LNG istasyonu için Başbakan Kiriakos Miçotakis’in açıkladığı gibi, kendimizi son derece ve eşi görülmemiş bir şekilde güvende hissediyoruz.”

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. Bu papazın sıkıntısı var galiba, mantolsu çalilara takılıp da,ellerini havaya kaldırıp stama Turko eho pende pedya dedirtmesin bize sakalını yolup bir tarafına ………..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu