Batı Trakya Haber

Alinur Aktaş Batı Trakya’da Soydaşlarıyla İftar ve Sahurda Buluştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kozlukebir Belediyesi birlikte Satıköy gençlerinin hizmetinde Domuruköy’de kapalı spor salonunda iftar programı düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kozlukebir Belediyesi birlikte Satıköy gençlerinin hizmetinde Domuruköy’de kapalı spor salonunda iftar programı düzenlendi.

17 Nisan Pazar akşamı düzenlenen iftar programına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi Aslıhan Köse ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Dr.Ali Eminlatif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Muavin Konsoloslar, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekilleri Burhan Baran ve İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkan Çiğdem Asafofoğlu, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza ve DMT Eyalet Danışmanı Av.Cihan İmamoğlu, Kozlukebir Belediyesi Birlik Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) Başkanı Mehmet Emin Ahmet, DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, eski DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve yaklaşık bin kişi katıldı.

İftar öncesi Gümülcine Müftülüğü İlahi Korosu ilahiler seslendirdi, ezanın okunmasıyla da hep birlikte oruçlar açıldı. Duasını ise Müftü İbrahim Şerif yaptı.

Her zaman olduğu gibi sırasıyla selamlama konuşmalarına geçildi. Öncelikli olarak kürsüye Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet geldi.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kardeşliğimizin pekiştirilmesi adına böylesine güzel ve bereketli bir iftar programını gerçekleştirerek, Ramazan ikliminin paylaşılmasına ve kaynaşmaya vesile olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz. Bütün soydaşlarımız adına, suskun dünyanın hür sesi olan, mazlumlara sırdaş olan, gariplere yoldaş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Anavatan Türkiye’ye ve Bursa’ya selam ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” Dedi.

Aslen Domuruköylü olan ve Bursa heyeti ile Ramazan programlarına katılmak üzere Batı Trakya’ya gelen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Dr. Ali Eminlatif kürüsüye gelerek herkesi selamladı. Dr. Ali Eminlatif konuşmasında, “Bugün burada kendi köyümde olmak benim için ayrı bir mutluluk. Dernek Başkanı olarak bir çok yerde bulundum, ancak insanın kendi doğduğu yer gibisi yok. Böyle bir günde oruç açmak paha biçilmez bir mutluluk. Bizler, Anavatan olarak her zaman yanınızdayız. Sizler sevinince bizler daha çok seviniyoruz. Sizler üzülünce, bizler daha çok üzülüyoruz. Bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Bursa’daki hemşerilerinizin selamlarını iletiyor ve Ramazanınızı tebrik ediyorum” dedi.

Sırasıyla kürsüye selamlama konuşmalarını yapmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif geldi. Müftü Şerif iftar sofrasına katılımlarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanına, Kozlukebir Belediyesi çalışanlarına ve Satıköy halkına ve bu iftar programının düzenlenmesinde herkese teşekkür etti.

Son olarak kürsüye Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geldi. Konuk Başkan yaptığı selamlama konuşmasında şunları dile getirdi:

“Sevgili soydaşlarım, sizlere Bursa’dan bol bol selamlar getirdik. Hakan Çavuşoğlu’nun eski Bakan Cavit Çağlar’ın selamları var. Batı Trakya davasına ömrünü vermiş başta Dr. Sadık Ahmet olmak üzere diğer büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Daha şimdiden Kadir Geceniz ve Bayramınız mübarek olsun.”

Kozlukebir köyünde sahura katıldı

Son olarak Bursa heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kozlukebir Belediyesinin düzenledikleri sahur programı Pazartesi sabahı Kozlukebir Camii’nde gerçekleşti.

Sahur programına Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Subutay Koç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Bursa Milletvekili Atilla Övünç, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

blank blank blank blank blankblank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu