Yunanistan Haber

ABD Yunanistan’a Satışını Onaylandı, Adalara Yerleştirilecek

Amerika Dışişleri Bakanlığı, 63 adet Amfibi AAV saldırı araçlarının Yunanistan'a satışını onayladı.

ABD, Suriye’nin kuzeyinde PKK başta olmak üzere değişik terör örgütlerini desteklemesinden sonra şimdi de Yunanistan’ı silahlandırmaya devam ediyor. Amerika Dışişleri Bakanlığı, 63 adet Amfibi AAV saldırı araçlarının Yunanistan’a satışını onayladı. Bu Amfibi araçlarının Volos kenti merkezli olarak konuşlandıktan sonra bir bölümünün Ege’de bazı adalara yerleştirilmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Yunanistan’a Amfibi saldırı araçlarının (AAV) ve ilgili teçhizatın satışının onaylanması ile ilgili mektup Kongre’ye gönderildi. Bu satış, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı’nın Yabancı Askeri Satışlar (FMS) programı üzerinden yürütüyor ve sözleşmenin maliyetinin 268 milyon $ olacağı tahmin ediliyor. Savunma Güvenliği İşbirliği Kurumu, gerekli sertifikayı sunarak Kongre’yi bu potansiyel satıştan haberdar etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı duyuruda, Yunanistan’ı Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir rol oynayan kritik bir NATO müttefiki olarak nitelendirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Yunanistan Hükümeti, diğerleri arasında satın almak istediği altmış üç taarruz amfibi personel aracı (AAVP-7A1), dokuz amfibi taarruz komuta aracı (AAVC-7A1), dört taarruz amfibi kurtarma aracı (AAVR-7A1) ve altmış üç makineli tüfek.

Ayrıca MK-19 el bombası fırlatıcıları, M36E T1 Termal Gözlem Sistemleri (TSS), ikmal desteği (yedek parçalar), destek ekipmanı (Özel Kitler/Aletler/Geliştirilmiş Kitler (EAAK) dahil), teknik kılavuzlar, teknik veriler, (CETS), Entegre Lojistik Destek Yönetim Hizmetleri (ILS), Eskimiş Bileşen İyileştirme, Kalibrasyon Hizmetleri, Takip Desteği (FOS).

Önerilen bu satış, ABD’nin dış politikasını ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecek ve Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir ortak olan bir NATO müttefikinin güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Önerilen satış, Yunanistan’ın mevcut ve gelecekteki tehditlere karşı koyma yeteneğini geliştirecek ve NATO’nun güney kanadındaki stratejik konumunu desteklemek için denizdeki çıkarlarını ve altyapısını korumak için etkili bir yetenek sağlayacaktır.

Yunanistan, NATO operasyonlarının yanı sıra terörizm ve korsanlıkla mücadeleye yönelik denizcilik çabalarına da katkıda bulunuyor. Bu ekipmanın önerilen satışı ve desteği, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyecektir.

Bu potansiyel satışla ilişkili bir ana yüklenici yoktur. Buna göre, bu potansiyel satışla bağlantılı olarak teklif edilen bilinen herhangi bir mahsup anlaşması bulunmamaktadır. Önerilen bu satışın ABD savunma hazırlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacaktır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu