Yunanistan Haber

ABD Dedeağaç Demiryolu Ağını Gündemine Aldı

Yunanistan’da yaşanan tren kazası ABD ve NATO’yu endişelendirdi.

Yunanistan’da yaşanan tren kazası ABD ve NATO’yu endişelendirdi. Dedeağaç bölgesinin demiryolu ağını kullanan ABD yolun durumu nedeniyle endişeli ve yeni demiryolu çalışmaları için toplantılara hız verildi.

Amerika Birleşik Devletleri Meriç (Evros9 ilinde Dedeağaç Limanından Bulgaristan sınırına kadar olan demiryolu hattının yenilenmesi için düşmeye bastı. Şu an ABD yetkilileri ile Yunanistan hükümeti arasında konu görüşülüyor. Bu konu daha önce gündeme gelmişti, ancak Yunanistan’ın Larisa (Yenişehir) kenti Tempe (Tempi) bölgesinde yaşanan tren kazasından sonra Yunanistan demiryolları ağında ortaya çıkan sorunlar, bu projenin hızlandırılmasına neden oldu.

 

Son olarak Dedeağaç limanına gelen ABD’ye ait iki dev askeri kargo gemisi binlerce silah ve mühimmatı limana indirdi. Bu silahlar ve mühimmat demiryolu başta olmak üzere karayoluyla da Bulgaristan’a oradan da Romanya bölgesine sevk ediliyor.

Öte yandan Dedeağaç Liman Müdürü Konstantinos Hacimihail yaptığı bir paylaşımda şunları ifade ediyor: “Aleksandrupolis (Dedeağaç) limanındaki durum ve karayolu ağının boğucu hale gelmesiyle, Kuzey Evros’taki ulusal ağın geri kalanından bağımsız olarak demiryolunun yeniden hizmete girmesi ve Doğu ve Kuzey Avrupa’ya/Avrupa’dan ticari yolların başlatılması acildir!”

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu