Video Haber GenelYunanistan Haber

AB Finansmanı İle Alınan Yeni Bir Devriye Teknesi Daha Geldi (Video)

Borda numarası ΛΣ-930 olan hızlı devriye teknesi, İtalya’nın Ravenna Vittoria Tersanesi'nden ayrılarak, Patra üzerinden Pire'ye ulaştı.

Borda  numarası ΛΣ-930 olan hızlı devriye teknesi, İtalya’nın Ravenna Vittoria Tersanesi’nden ayrılarak, Patra üzerinden Pire’ye ulaştı.

Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine girecek olan P355GR tipi ve borda numarası (ΛΣ930) olan “Tatsakis Sotirios” isimli hızlı devriye teknesi, İtalya’nın Ravenna Vittoria Tersanesi’nden ayrılarak önce Patras’a oradan da Pire limanına geldi.

blank

Yeni teknelerin, 1970’lerin sonlarında inşa edilen kalan Delos sınıfı teknelerin (veya Abeking olarak bilinen) yerini alması amaçlanıyor.

Yakın gelecekte Yunan Sahil Güvenlik deniz kuvvetlerine katılacak yeni gemi tasarımlarından biri de P355GR. İtalyan gemi inşa şirketi Cantiere Navale Vittoria (CNV) SpA tarafından tasarlanan bir kıyı devriye teknesi.

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakanlığı, 22 Ocak 2019’da İtalyan Cantiere Navale Vittoria şirketinin Yunanistan’daki temsilcisi Gladius PC aracılığıyla ile Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’na tedarik edilmek üzere üç (3) adet için 42 milyon euro değerinde bir sözleşme imzalamıştı. Ek olarak dördüncü bir tekne için seçenek anlaşmaya dahil edilmişti.

19 Temmuz 2019’da Yunan Sahil Güvenlik, 13,9 milyon euro karşılığında dördüncü tekne seçeneğini devreye soktu ve böylece tekne sayısı dörde yükseldi.

55,56 milyon euro değerindeki dört devriye teknesinin satın alınması finansmanın %90’ını Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik’ten (Frontex) sağlandı.

AB finansmanı ile alınan Yunan devriye tekneleri, Frontex tarafından bir yılda 4 ay Yunan karasuları dışında da kullanılabilecek.

AB’nin dış deniz sınırlarında devriye gezmek ve Frontex kapsamında sınırlı arama ve kurtarma (SAR) operasyonları yürütmek için kullanılacaklar.

Yunan P355 GR

Yunan P355 GR, esasen yeni bir modeldir ve sadece mevcut P350’nin bir versiyonu değildir. Yeni tekne, çok çeşitli görevleri yerine getirmek için en uygun şekilde tasarlanmıştır. Yunan Sahil Güvenlik gereksinimlerini ve özellikle özerklik, konaklama ve barınma açısından gereksinimleri karşılamak için yaklaşık 1,5 metre daha uzundur (yaklaşık 37 metre toplam uzunluk). Rijit gövdeli (RHIB) şişme botu denize indirme yöntemi bulunuyor.

Tüm kapalı dairelerde mükemmel yaşam alanları, jeneratör ve klima bulunmaktadır. Tam yükte yer değiştirmesi 160 tona yakındır. Tam yükte hızı 38 knot ve ortalama yükte 40 knot’u, en az 18 knot hızda maksimum menzili 1.000 deniz milini aşıyor!

Tekne, 12 kişilik mürettebat için 6 yaşam alanında (kabin) 16 yatak ve Yunan Sahil Güvenliğin operasyonel gereksinimi nedeniyle 4 ek yolcuya sahiptir ve ayrıca 20 ek yolcuyu (özel kuvvetler ekibini koltuklarda taşıma imkanı bulunuyor.

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu