Batı TrakyaBatı Trakya Haber

15 Temmuz Şehidimiz Mustafa Canbaz Köyünde Dualarla Anıldı

Batı Trakya’nın 15 Temmuz şehidi Mustafa Canbaz bu yıl da doğduğu köyünde dularla ve mevlid töreniyle anıldı.

Batı Trakya’nın 15 Temmuz şehidi Mustafa Canbaz bu yıl da doğduğu köyünde dularla ve mevlid töreniyle anıldı.

15 Temmuz tarihinde, FETÖ Terör Örgütü’nün, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz temel taşlarına inmek istemesiyle başlatılan eşi benzeri görülmemiş darbe girişimi, hainler haricinde, başta şehitlerimiz, gazilerimiz, top yekün Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, her biri değişik görev ve bölgelerde BÜYÜK VE EŞSİZ TÜRK DEVLETİ‘NİN NAMUSU’nu muhafaza etmek ve düşmanın emellerine yol vermemek pahasına bedenlerini siper ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının birlikte kurduğu ve Yüce Türk Milleti’ne emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sahip çıktılar.

Bağımsız Yüce Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatma mücadelesinde, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci hainler tarafından kalleşçe ateş edilerek göğsünden vurularak şehit edilen Batı Trakya’nın Menetler köyünün bağrından kopan Mustafa Cambaz isimli bir kardeşimiz, şehidimiz de Anavatan’ımız için canını feda ederek bizim gururumuz oldu.

blankHer yıl olduğu gibi bu yıl da Batı Trakya’da Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Menetler köyünde, şehidimiz Mustafa Canbaz’ın doğup büyüdüğü köyde, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve köy halkının daveti üzerine başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu  Aykut Ünal ve diplomatik ekibinin katılımıyla Mevlid töreni düzenlendi. Törene Batı Trakyalı soydaşlarımız yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Batı Trakya Türk toplumu, 15 Temmuz şehidini foto muhabiri Mustafa Canbazı bir kez daha doğup büyüdüğü köyünde dualarla andı.

Davet üzerine törene katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal yaptığı kısa konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçtiğini dile getirdi ve her yıl 252 şehidi andıklarını belirterek, “Birlik beraberliğimiz için, şehitlerimizin ruhları için hep birlikte dualar ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Cumhuriyetimizin temelini sarsmak istediler, ama sarsamadılar. Ne kadar sağlam olduğumuzu bu vesileyle görmüş olduk.” İfadelerini kullandı.

blankMevlid törenine Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Muavin Konsolos Barış Çulha, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Kozlukebir Belediyesi Umut Listesi Başkanı Tarkan Multaza, din görevlileri, Azınlığın STK temsilcileri ve çok sayıda soydaş katıldı.

Aynı şekilde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” İskeçe ilinde de camilerde Sala ve dualarla, mevlid törenleriyle şehitlerimiz anıldı.

İskeçe Müftülüğü’nün kararıyla, il genelindeki camilerde akşam namazı sonrası selâ verildi ve mevlit okutuldu. Ayrıca şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı. Müftü Mustafa Trampa İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’ndeki mevlide katıldı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu