Batı Trakya Haber

“84 Milyon Olarak Tüm İmkanlarımızla Onlara Sahip Çıkmayı Sürdüreceğiz”

“84 milyon olarak tüm imkanlarımızla, Batı Trakya’daki kardeşlerimizi desteklemeyi, onlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet Anma Programı”na yazılı bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “84 milyon olarak tüm imkanlarımızla, Batı Trakya’daki kardeşlerimizi desteklemeyi, onlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz” diyerek tüm Batı Trakya Türk Azınlığına mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajinda Batı Trakya Türk Azınlığına şu cümlelerle sesleniyor:

“Aziz vatandaşlarım,

Değerli soydaşlarım,

Kıymetli misafirler,

Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum.

Sizleri bu anlamlı program vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Doktor Sadık Ahmet’i, Doğumunun 75’inci yılında bir kez daha rahmetle yad ediyorum.

Doktor Sadık Ahmet, hak ve özgürlük mücadelesiyle, sadece Batı Trakya Türklerine değil tüm Türk-İslam coğrafyasına ve mazlum halklara ilham kaynağı oldu.

O, inandığı değerler uğrunda bedel ödemekten çekinmeyen, ismiyle müsemma davasına sadık bir mücadele adamıydı.

O, aynı zamanda feraseti, uzak görüşlüğü, zengin kültürel birikimiyle adından söz ettiren önemli bir entellektüeldi.

O, “Türk kimliğini” yaşamak bir yana; “Türk” demenin dahi yasak olduğu zor bir dönemde, “TÜRK’ÜM VE ÖYLE KALACAĞIM” diye haykıran yürekli bir insandı.

Batı Trakya Türk Azınlığın cesur sesi olan Sadık Ahmet, Türk kimliğine sahip çıkan ilkeli ve kararlı duruşuyla, Batı Trakya’daki kardeşlerimizle beraber 7’den 70’e tüm milletimizin de gönlünde taht kurdu.

Her türlü engellemeye ve baskıya rağmen Batı Trakya Türk Azınlığın elde ettiği kazanımlarda Doktor Sadık Ahmet’in çok büyük emeği vardır.

Batı Trakya Türkleri gasp edilen haklarına tamamen kavuşana kadar, bu mücadele bitmeyecek, inşallah nesilsen nesile, gönülden gönüle kutlu bir meşale gibi taşınmaya devam edecek.

Bu süreçte biz de 84 milyon olarak tüm imkanlarımızla, Batı Trakya’daki kardeşlerimizi desteklemeyi, onlara sahip çıkmayı sürdüreceğiz.

İkili anlaşmalar ve uluslararası hukuk temelinde Batı Trakya Türklerinin kazanımlarını daha da ilerletmek için var gücümüzle çalışacağız.

Tüm bunları yaparken, elbette Doktor Sadık Ahmet gibi Batı Trakya davasının sembol isimlerine vefa borcumuzu ödemeyi ihmal etmeyeceğiz.

“Doktor Sadık Ahmet Kitabı”nı ve anma programını, Sadık Ahmet isminin ve onun ulvi ideallerinin yaşatılmasına katkı sunacak, değerli bir adım olarak görüyorum.

“Doğumunun 75’inci Yılı Anısına Doktor Sadık Ahmet Anma Programı”nın başarılı geçmesini diliyorum.

Merhumun aziz hatırasına ve davasına sahip çıkan  Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızı tebrik ediyorum.

Başta muhterem eşi ve çocukları olmak üzere Doktor Sadık Ahmet’in ailesine, yol arkadaşlarına ve Batı Trakya’daki kardeşlerime sabır diliyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.

Kalın sağlıcakla..”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu