Ελληνικά Νέα

Ακάρ: “Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία, σταθερότητα – Περιμένουμε θετικές εξελίξεις με την Ελλάδα”

"Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα."

Σε συνέντευξή του στο CNN Türk, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κ. Χουλουσί Ακάρ δήλωσε “Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία, σταθερότητα – Περιμένουμε θετικές εξελίξεις με την Ελλάδα.”

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: “Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση.”

“Ο Πρόεδρός μας επανέλαβε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την άδικη εισβολή της Ουκρανίας από τη Ρωσία,” δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN Türk, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κ. Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: “Εκφράσαμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ειρηνικά ως δύο χώρες. Επαναλάβαμε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν την ένταση. Αναμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από την Ελλάδα. Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και σταθερότητα. Αναμένουμε από την άλλη πλευρά να ακολουθήσει μια πιο εποικοδομητική πορεία το επόμενο διάστημα.

Θέλαμε να μιλήσουν οι ειδικοί επειδή υπάρχουν θέματα βάθους. Οι ειδικοί πήγαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια η αποστολή ήλθε στην Τουρκία και μετά πήγε στην Ελλάδα. Μετέφερα στον Υπουργό ότι τους περιμένουμε τώρα στην Τουρκία.

Ήρθε στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Φυσικά, είπαμε ότι εδώ δεν πρέπει να συζητείται μόνο η άμυνα και η ασφάλεια. Για τις δύο χώρες μας υπάρχει το Αιγαίο και το ιστορικό υπόβαθρο. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις με τη γειτονική Ελλάδα”.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu