Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Yunanlılara Serbest, Türklere Yasak!

"Batı Trakya'da Azınlığın sorunları yok, Lozan'ı harfiyen uyguluyoruz" diye naralar atan Atina bu defasında da demokrasinin kılıcını çekti.

Yunan devlet okullarında veliler, okul aile birliklerinin hemen hemen her hafta gibi toplanmaları sorun değil, Azınlık okulları olunca herşey sorun. İşte bu sorunlardan biri de 2024 yılında İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda yaşandı. Bir etkinliğe daha izin çıkmadı.

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda yapılmak istenen etkinliğe izin verilmedi. Okul Aile Birliğinin “Uzmanlar Anlatsın Bizler Öğrenelim” projesi kapsamında gerçekleştirmek istediği ve Dil Konuşma Terapisti Cemali Kabur’un konuşmacı olarak katılacağı söyleşi için izin çıkmadı.
Etkinlik için Encümen Heyeti tarafından verilen iznin, Okul İdaresi tarafından Eyalet Eğitim Müdürlüğüne onay için iletildi ancak ne hikmetse bu etkinliğe de onay verilmediği bildirildi.Organizatörler ve etkinliğe katılmak isteyenler 31 Ocak Çarşamba akşamı okula gittiklerinde kapıların kilitli olduğunu gördüler. Bunun üzerine Okul Aile Birliği etkinliği İskeçe Türk Birliği’nde gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili olarak İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu akşam ’Uzmanlar Anlatsın Bizler Öğrenelim’ projemizin ikinci konuğu olan, Dil ve Konuşma Terapisti Cemali Kabur’un söyleşisini dinlemek üzere okulumuza gittik.Tıpkı yapmak istediğimiz bir çok aktivitelerde alamadığımız izinler gibi, söyleşi için de izin verilmedi ve kapılar biz velilere açılmadı…. Hakkımız olan verilmeyen izinlere rağmen bizler söyleşimizi İskeçe Türk Birliği lokalinde gerçekleştirdik. Bize kurumumuzun kapılarını açan İskeçe Türk Birliği Başkanımız Ozan Ahmetoğlu’na ve Dil ve Konuşma Terapisti Cemali Kabur’a teşekkürlerimizi sunarız.”
Şimdiye kadar geçerli olan uygulamaya göre, okulda yapılmak istenen bir etkinlik için Encümen Heyetine başvuru yapıldıktan sonra Encümen Heyetinin etkinliğin yapılması için verdiği izin Okul İdaresi tarafından İskeçe İlköğretim Müdürlüğüne iletilir ve etkinlik için verilen izin onaylanırdı.
Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu