Yunanistan Haber

Yunanistan’ın Şimdiki Hedefi De Avrupa Birliği’ni Tersanelerin İçine Çekmek, Birlikte Savaş Gemisi İnşa Etmek

Avrupa Birliği İç Pazarından Sorumlu Komiser Thierry Breton, Atina bölgesi Elefsina'daki tersaneleri ziyaret etti.

Atina bu defasında da kancayı bir kez daha Avrupa Birliği’ne attı. Hedef, uzun zamandan beri mali “sorunlarla” boğuşan tersanelerin yükünü AB ile paylaşmak, oldukça pahalı olan yeni teknolojilere yelken açarak, Yunanistan’ın sunduğu ve gerçekleşmesi için sürekli görüşmelerle Avrupa’nın ortak savunma politikasını oluştururken, aynı zamanda birlikte yeni nesil savaş gemileri inşa ederek denizlerde hakimiyeti sağlamak.

Bu düşünceyle Yunanistan tarafından davet edilen ve geçtiğimiz Perşembe günü Avrupa Birliği İç Pazarından Sorumlu Komiser Thierry Breton, Atina bölgesi Elefsina’daki tersaneleri ziyaret etti.

Savunma teknolojisinin güçlendirilmesinden sorumlu olan Avrupa İç Pazar Komiseri Thierry Breton başkent Atina dışında Elefsina’daki ONEX gemi inşa tesislerini gezdi, tersaneler ve imkanlarının yanı sıra çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu ziyaret Yunanistan Kalkınma Bakan Yardımcısı bayan Anna Mani ve Sanayi Genel Sekreteri bayan Thomaida Eftihidou eşliğinde gerçekleştirildi.

ONEX Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Panos Ksenokostas, Grubun üst düzey yöneticileriyle birlikte konuk Breton’a, ONEX tersanelerinin Elefsina ve Siros’ta geliştirmekte olduğu dinamikleri ayrıntılı olarak sundu. Sunumda son teknoloji Panamax ve Aframax havuzların yanı sıra gemi inşa birimlerinin tamamen modernize edilmesi, yeşil teknolojilerin benimsenmesi ve geliştirilmesi amacıyla beş yıl içinde hayata geçirilmesi planlanan 250 milyon Euro’yu aşan yatırım projeleri altyapılar hakkında bilgi verildi.

blankAvrupa Komisyonu Üyesi Thierry Breton, ülkenin en büyüğü olan ONEX tersanelerini gezdikten sonra şunları söyledi: “Denizlerin üstünde ve altındaki ekonomik güvenliğimiz: AB’nin rekabet edebilirliği ve istihdamı açısından stratejik öneme sahip iki alan. Daha fazla yatırım ve beceri. AB dışı kuruluşlardan daha az bürokrasi ve haksız rekabet.”

Kalkınma Bakan Yardımcısı bayan Anna Mani ise şunları vurguladı: “Avrupa Komisyonu Üyesi Bay Breton’un varlığı, Yunan Hükümeti’nin Yunan tersanelerinin yeniden inşası ve modernizasyonuna yönelik stratejisinin önemini vurgulamaktadır. ONEX’in rehberliğindeki Elefsina tersaneleri, bu tarihi alanı modern bir gemi inşası ve enerji teknolojisi merkezine dönüştürerek şimdiden geleceğe giden yolu gösterdi.

Yunan gemi inşa endüstrisinin rekabet gücünü daha da güçlendiren ve yeni istihdam yaratan, gemi inşa mesleklerindeki çalışmaları izlemek için Kamu İstihdam Servisi (DYPA) ile işbirliği özellikle önemlidir. Gemi inşa sektörünün güçlendirilmesi Yunanistan için olduğu kadar tüm Avrupa için de stratejik önem taşıyor. Kalkınma Bakanlığı olarak, Yunan Hükümeti olarak taahhüdümüz, tüm vatandaşlar ve Avrupa Üye Devletleri için parlak ve sürdürülebilir bir gelecek sağlayarak yeniden doğuş yolunda aynı kararlılıkla devam etmektir.”

ONEX Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su, AB’den entegre bir destek çerçevesi ihtiyacının yanı sıra, AB üye devletlerinin tersanelerinin üçüncü ülkelerden gelen haksız rekabete karşı etkili bir şekilde korunması için AB hukukunun modernleştirilmesi ihtiyacına değindi. Başkan Ksenokostas özellikle şunları ifade etti: “Yunanistan’ın tersanelerinin yenilenmesi, öncelikle kurumsal düzeyde acil girişimler gerektiren bir Avrupa meselesidir. ONEX, gemi inşa endüstrisini yeniden yapılandırma ve dönüştürme çabalarında öncü bir güç olarak, modern bir hedef doğrultusunda hem Yunan hükümeti hem de Kalkınma Bakanlığı’nın yanı sıra, rekabetçi Avrupa tersanelerinin gerçeğe dönüşmesi için yetkili Avrupa kurumlarıyla sürekli yakın işbirliği içindedir.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu