Yunanistan Haber

Yunanistan’da Şimdi De ANKA-B İHA Endişesi

"Türk Hava Kuvvetleri, Ege ve Akdeniz'de SAR SARPER radarlı Anka-B İHA'ları ile harekat yapacak, ana hedef tabii ki adalarımız."

Yunanistan’da şimdi de Türkiye Deniz Kuvvetlerinin kullandığı ve üzerinde ASELSAN’ın SARPER ve METEKSAN’ın MİLSAR radar sistemlerinin yerleştirildiği ANKA-B İHA’lar.

Yunan medyası konuyu yakından takip ediyor. Yapılan haberlerde, “Sarper Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) Sistemi” ASELSAN tarafından tamamlanarak İHA ANKA’ya montajı artık Türk Hava Kuvvetleri’nin bir gerçeğidir.

Türk Hava Kuvvetleri, Ege ve Akdeniz’de SAR SARPER radarlı Anka-B İHA’ları ile harekat yapacak, ana hedef tabii ki adalarımız. Hava savunmamız aktif olmasıyla da Türkiye’nin her hareketini takip edecek.

Yunan siyasi ve askeri yönetici liderlerde, Ege’de bir kalkıp bir inen donanımlı Türk İnsansız Hava Araçlarının yaygın eylemi konusunda büyük bir endişe olduğu doğrudur.

Yunanistan, Kıbrıs’ta veya İmia’daki (Kardak) gibi başka bir trajediye dayanamayacağı için mali imkanları ölçüsünde kendini donatmaya mecburdur ve yapmalıdır. İHA ve Stratejik Türk AKINCI’nın ortaya çıkması ve uzun menzilli silahlar ve güdümlü bombalarla donatılmasının ardından, ülkemizin bunlara karşı önlem alma sistemlerine olan ihtiyacı kaçınılmaz. İfadelerine yer veriliyor.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu