Yunanistan Haber

Yunanistan Silahlanmada Yeni Önceliklere Odaklanıyor

Yunanistan silahlanmada yeni yapılanma ve plan üzerinde ilerleyecek. Bu yapılanmanın 10 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Öncelikler ilk sırada olacak.

Yunanistan silahlanmada yeni yapılanma ve plan üzerinde ilerleyecek. Bu yapılanmanın 10 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Öncelikler ilk sırada olacak.

Ukrayna’dan Orta Doğu’ya, Kızıldeniz’den Sahra Altı Afrika’ya kadar uzanan savaş ve belirsizlik içeren istikrarsız ortamda, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın (GEETHA) silahlanma önceliklerine ağırlık vermesiyle birlikte, zorluklarla baş etmek Yunanistan’ın öncelikli bir çabası haline geldi.

GEETHA, Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın Genelkurmay’a tavsiyesi üzerine Hava Savunma, Elektronik Harp ve Donanma genel başlıkları altında üç sütuna dayalı yeni bir planlama yöntemine odaklanıyor.

Önemli bir özellik, her personelin ekipman ihtiyaçlarının, GEETHA tarafından desteklenen kuvvetler arası ve birlikte çalışabilirliğe dayalı olarak daha genel bir çerçeveye nasıl entegre edileceğidir.

Edinilen bilgiye göre, silah sistemlerinin tedarikinin bireysel kadro dışına çıktığını ve öncelikli olarak ihtiyaçların ana gövdeyi oluşturduğuna vurgu yapılıyor.

Silahlanmada 3 sütün

Uçaksavar sistemlerinde planlamaya Hava Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri’nin de dahil edileceği belirtiliyor. Kara Kuvvetleri envanterinde bulunan Hawk füzeleri ve TOR M1’ler ayrı sistemler olarak yönetilmeyecek. Patriot’lar, Hava Kuvvetleri’ndeki S-300’ler ve fırkateynlerin yanı sıra donanmadaki hava savunma sistemleri ile birlikte genel uçaksavar şemsiyesi tasarımının bir parçası olması hedefleniyor.

Elektronik Savaş, silahlı kuvvetlerin karada, havada, denizde ve ayrıca denizaltılarda insansız hava araçlarının yer aldığı ikinci ayağı olarak oluşturuluyor. Ayrıca, başıboş mühimmatın (loitering munitions) yanı sıra siber güvenlik de buna dahil ediliyor.

Üçüncü sütun ise Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetlerinden oluşan Filoyu içeriyor. Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, silah alımında üç kuvvetin (Kara-Hava-Deniz) arasında nispeten eşit bir dağılımla dengenin korunmasına önem verilecek.

Donanma geride kaldığında veya tank kuvveti programın dışındayken hava filosunda radikal bir yenileme olmayacak. Her ekipman programının tasarımı (Follow on Support) 10 yıl sürecektir.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu