
Yunanistan, Türkiye’ye Açılan Kapılarını Yeniliyor!
Yunanistan, Türkiye ile bağlantılı iki ana sınır kapısında kapsamlı modernizasyon çalışması başlattı.
Yunanistan, Türkiye ile bağlantılı iki ana sınır kapısında kapsamlı modernizasyon çalışması başlattı.
Edirne’nin İpsala ilçesindeki İpsala Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Bahçeköy’de (Kipi) yeni köprü ve ek şeritler inşa edilirken, Pazarkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Çörekköy’deki (Kastanies) ise sıfırdan yeni bir sınır istasyonu kuruluyor.

“Türkiye tarafı yıllar önce yenilenmişti”
Yunanistan tarafında yenileme çalışmaları sürerken, Türkiye tarafındaki İpsala ve Pazarkule Sınır Kapıları, Ticaret Bakanlığı ve TOBB iş birliğiyle geçtiğimiz yıllarda tamamen yenilenmişti.
Modern tesisleriyle yolcu ve yük trafiğinde konfor ve hız açısından bölgenin en gelişmiş geçiş noktalarından biri haline gelmişti.
Makedonya ve Trakya (Batı) konularından sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Gülekas, Bahçeköy Gümrük Binası’nın yenileme projesine ilişkin mevcut istasyon tamamen yenilenecek, yeni şeritlerle hem ağır vasıta hem de ziyaretçi geçişleri hızlanacak.
Gülekas, son yıllarda İpsala– Bahçeköy (Kipi) hattında görülen uzun araç kuyruklarının sona ereceğini ifade ederek: “Bu proje ile ülkemizin imajını güçlendirecek, Türkiye tarafındaki modern tesislerle dengeyi sağlayacak.” Ifadelerini kullandı.
Yeni köprü mevcut köprünün yanına inşa edilecek
İki ülke arasında yapılan anlaşma doğrultusunda, yeni Bahçeköy (Kipi) Köprüsü mevcut köprünün 6 metre üzerine inşa edilecek.
Yenileme kapsamında bina modernizasyonu, ileri teknolojili kontrol sistemleri ve trafik altyapısının güçlendirilmesi de yer alıyor
Çörekköy’e yeni sınır kapısı kurulacak
Gülekas ayrıca, Meriç (Evros) ilinin Çörekköy (Kastanies) bölgesinde yeni bir sınır kapısı inşa edileceğini açıkladı.
Yunanistan’ın bu projeleriyle, Türkiye–Yunanistan arasındaki geçişlerin daha hızlı, güvenli ve modern hale gelmesi hedefleniyor.