Yunanistan Haber

Yunanistan, Basın Özgürlüğü Açısından En Düşük AB Ülkesi

Salı günü yayınlanan yıllık Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre Yunanistan, basın özgürlüğü açısından en düşük AB ülkesi.

Salı günü yayınlanan yıllık Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Yunanistan, basın özgürlüğü açısından en düşük AB ülkesi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler raporuna göre, Avrupa ülkeleri basın özgürlüğünün kötüleştiği ileri sürülüyor. Raporda belirtilen sıralamaya göre Yunanistan medya özgürlüğü açısından en kötü AB ülkesi sıralamasında yer alıyor.

Raporda, Yunanistan’ın da aralarında bulunduğu Slovenya, Polonya ve Macaristan’ın da gazetecilere karşı acımasız yasaları sıkılaştıran ülkeler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Yunanistan’da yetkililer, Nisan 2021’de Atina’daki evinin önünde vurularak öldürülen gazeteci Giorgos Karaayvaz cinayetini çözemediler.

Atina geçen yıl, vatandaşların “yanlış bilgi” yaymasını suç haline getiren ve beş yıla kadar hapisle cezalandırılan yeni bir yasa çıkardı.

Raporda ayrıca, Malta’da Daphne Caruana Galizia ve Slovakya’da Ján Kuciak gazetecilerinin öldürülmesinden sorumlu olanların henüz mahkum edilmediğine dikkat çekildi.

Hollanda’da muhabir Peter R. de Vries, Temmuz 2021’de TV stüdyosunu terk ettikten sonra vuruldu. Cinayetiyle ilgili dava halen devam ediyor.

Dünya Basın Özgürlüğü endeksi, her bir ülkedeki çoğulculuk, medyanın bağımsızlığı ve gazetecilerin güvenliği değerlendirmesine dayalı olarak 180 ülkeyi gazetecilere sunulan özgürlük düzeyine göre sınıflandırıyor.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu