Yunanistan Haber

Yunan Basını: “Türkiye, Saldırı Kapasitesini Artırıyor”

Defencereview.gr haber sitesinde yer alan bir haberde Atina hükümeti eleştirilirken Ankara’da stratejik boyutlarda kararlar alındığı ileri sürülüyor.

Defencereview.gr haber sitesinde yer alan bir haberde Atina hükümeti eleştirilirken Ankara’da stratejik boyutlarda kararlar alındığı ileri sürülüyor.

Yunan medyasında defencereview.gr sitesinde gazeteci Yannis Nikitas’ın imzasıyla yer alan, “Türkiye, Saldırı Kapasitesini Artırıyor. Türklerin Yeni Deniz Piyade Tugayları ve Yeni Çıkarma Gemisi Projesi” başlıklı bir haber analiz okuyucularıyla paylaşıyor.

Haber özetle aynen aşağıdaki gibidir:

“Atina ve Yunan toplumu yazın tadını çıkarırken, Ankara’da stratejik boyutlarda kararlar alınıyor. Özellikle son haftalarda, Yunan-Türk askeri güç dengesinde ciddi etkileri olan kararlar alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 2. Türk Deniz Piyade Tugayı’nı oluşturdu ve bir tane daha oluşturulacağı açıklandı (toplamda üç Deniz Piyade Tugayı olacak).

Aynı zamanda, Türk Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin duyurusuna göre, Türk savunma firması ASELSAN, ANADOLU Tersaneleri ile iş birliği yaparak yeni nesil hızlı çıkarma gemileri tasarlayacak.

Bu gelişmeler, Ankara’nın Yunan adalarına karşı saldırı kapasitesini hem niceliksel (güç yapısı, personel) hem de niteliksel (amfibi operasyon araçları ve belirli operasyonel yetenekler) olarak önemli ölçüde artırdığı yönünde genel bir eğilimi işaret ediyor.

Atina ve Yunan hükümeti Ege’deki ünlü “barış ve dostluk” ilanıyla kendini avuturken, Ankara, Ege ve Doğu Akdeniz’deki Türk yayılmacı politikasını destekleyen bir stratejik plan çerçevesinde hareket ediyor.

Bu hususları, emekli Kara Kuvvetleri Korgenerali Lazaros Kamburidis de belirtiyor ve Türk Ordusu’nun Çanakkale yarımadasında yeni bir Kolordu oluşturduğunu vurguluyor.

Yunan adalarına karşı amfibi operasyonlara odaklanacak olan bu yeni Kolordu’nun komutası altında üç Türk Deniz Piyade Tugayı bulunacak.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu