Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Tüm Batı Trakya Genelinde İlhan Ahmet’e Tepkiler Çığ Gibi Büyümeye Devam Ediyor!

“İslâm dininin asla kabul etmediği, milli ve dini değerlerimizle uyuşmayan bu yasayı, özellikle azınlık mensubu bir siyasetçinin de desteklemiş olması kabul edilemez bir durumdur."

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Parlamentosunda oylanan eşcinseller yasası ve bu yasaya “EVET” oyu veren PASOK Partisi Rodop Milletvekili İlhan Ahmet’e Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık insanın tepkileri giderek çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Bunun üzerine bugün tüm Batı Trakya camilerinde cemaate hitaben Cuma hutbesinin konusu, ALLAH’IN Lut kavmini uyarması ile ilgili bir ayet okundu.

Din görevlileri tarafından okunan hutbede, “İslâm dininin asla kabul etmediği, milli ve dini değerlerimizle uyuşmayan bu yasayı, özellikle azınlık mensubu bir siyasetçinin de desteklemiş olması kabul edilemez bir durumdur.

Ne yazık ki bu konudaki ahlâksızlığı örtbas etmek için birileri “insan hakları” söylemine sığınmaktadır. İnsan haklarına bu kadar değer veren ve eşcinselleri evlendirmeye çalışan siyasetçilere bizim okullarımız, camilerimiz, vakıflarımız, müftülüklerimiz, derneklerimiz, kimliğimiz ve uğradığımız tüm insan hakları ihlalleriyle de ilgilenmelerini tavsiye ediyorum.

Çıkartılan bu yasaya ve bu yasayı desteklemiş olanlara karşı Lût (a.s)’ın söylediği cümleyi biz de söylüyoruz:

“Doğrusu, ben sizin bu işinizden tiksinmekteyim!”

Tüm Batı Trakya genelinde 1 Mart 2024 tarihinde okunan Cuma hutbesi şu şekilde:

Aziz Mü’minler!

Kur’ân-ı Kerîm’de yirmi yedi yerde ismen zikredilen Lût (a.s)’ın; Hz. İbrâhim’in tebliğini kabul ettiği, peygamberlerden olduğu, diğer peygamberler gibi âlemlere üstün kılındığı, ona hüküm ve ilim verildiği, sâlihlerden olduğu ve ilâhî rahmete kabul edildiği bildirilmiştir. Kavmine Allah’a karşı gelmekten sakınmalarını, kendisine itaat etmelerini, eşcinselliğin büyük ahlâksızlık ve günah olduğunu bildirmiş, bundan vazgeçmelerini istemiştir. Kavmi ise işlerine karışmaya devam ettiği takdirde sürgün edileceğini söylediği gibi, “Eğer doğru söylüyorsan bize tehdit ettiğin azabı getir” diye kendisine meydan okumuştur. Bunun üzerine Lût (a.s.) onların yaptıklarının vebalinden kendisini kurtarması için Allah’a dua etmiştir. Lût’un duasını kabul eden Yüce Allah, ahlâksız kavmi helâk etmek üzere Cebrâil, Mîkâil ve İsrâfil oldukları nakledilen üç meleği görevlendirmiştir.

Kıymetli Kardeşlerim!

İslâm dini; fıtratımıza uygun, temiz ve meşru bir cinsel hayat yaşanmasını ve insan neslinin sağlıklı bir şekilde devam etmesini talep etmiştir. Bizi yaratan ve yaşatan Rabbimiz, insan neslinin devamının ancak meşru ve fıtrata uygun birliktelik olan nikâhla ve bununla oluşan aile kurumu içerisinde olabileceğine hükmetmiştir. Rabbimizin yasaklarını dikkate almayan Lût kavmi ise acı bir sonuçla karşılaşmış ve yaptıkları ahlâksızlığın bedelini ağır bir şekilde ödemiştir.

Aziz Müslüman Türk Kardeşlerim!

Kur’an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimiz geçmiş Peygamberlerin ve kavimlerin yaşadıklarını bizlere anlatırken, yaşananlardan ders alınması amacıyla anlatmıştır. Çünkü Kur’an-ı Kerim de, hadisler de kıyamete kadar insanlığa ışık tutacak kaynaklardır.

Nitekim günümüzde yaşanan tartışmalara ve kabul edilen yasalara baktığımızda, aslında Kur’an’ın ve Rasûlüllahın bizi uyardığı konuların ne kadar güncel olduğu anlaşılacaktır.

Kısa bir süre önce ülkemizde eşcinsellerin evlenmesini kabul eden yasa bunun en açık göstergesidir. İslâm dininin asla kabul etmediği, milli ve dini değerlerimizle uyuşmayan bu yasayı, özellikle azınlık mensubu bir siyasetçinin de desteklemiş olması kabul edilemez bir durumdur. Çıkartılan bu yasaya ve bu yasayı desteklemiş olanlara karşı Lût (a.s)’ın söylediği cümleyi biz de söylüyoruz:

“Doğrusu, ben sizin bu işinizden tiksinmekteyim!”

Muhterem Mü’minler!

Ne yazık ki bu konudaki ahlâksızlığı örtbas etmek için birileri “insan hakları” söylemine sığınmaktadır. İnsan haklarına bu kadar değer veren ve eşcinselleri evlendirmeye çalışan siyasetçilere bizim okullarımız, camilerimiz, vakıflarımız, müftülüklerimiz, derneklerimiz, kimliğimiz ve uğradığımız tüm insan hakları ihlalleriyle de ilgilenmelerini tavsiye ediyor, hutbemi başta okuduğum hadis-i şerifle bitirmek istiyorum:

“Ümmetim için en çok korktuğum şey, Lût kavminin işlediği (suçtur).”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu