Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Toprak ve Bayrak Selanik ve Gümülcine’den Yola Çıktı

Selanik’te Atatürk Evi’nden alınan toprak ve Türk bayrağı, Selanik ve Gümülcine’den yola çıktı ve Samsun’a ulaştırılacak.

Selanik’te Atatürk Evi’nden alınan toprak ve Türk bayrağı, Selanik ve Gümülcine’den yola çıktı ve Samsun’a ulaştırılacak.

Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, bisiklet sporcuları tarafından Samsun’a ulaştırılacak Atatürk Evi toprağını, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç ve beraberindeki heyete Atatürk Evi bahçesinde düzenlenen bir törenle teslim etti.

blankSamsun’a ulaştırılacak olan toprak ve Türk bayrağını teslim alan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu (ROBİS) üyeleri bu sabah Gümülcine Türk Gençler Birliği önünden İpsala Sınır Kapısına doğru yola çıktı.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Meriç Birlik gazetesine yaptığı kısa açıklamada şunları dile getirdi: “Biliyorsunuz 2019 yılından beri Selanik’teki Atatürk Evi’nden aldığımız toprak ve bayrağı bisikletçilerimizle beraber Samsun’a kadar götürüyoruz. Bu yıl da yine Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu olarak bu anlamlı ve bir o kadar gurur verici etkinliğin gerçekleşmesi için yollara çıktık ve Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte Selanik’te Atatürk Evi’nden aldığımız toprak ve bayrağımızı Allah’ın izniyle bisikletçi sporcularımızla birlikte Samsun’a ulaştırmanın sevinci içindeyiz.

Başta Selanik Başkonsolosu Sayın Serkan Gedik ve Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal beyefendiye bizlere gösterdikleri yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların da yardımlarıyla bugün once Selanik ve daha sonra da soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Gümülcinemizden Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu (ROBİS) sporcularının katılımıyla pedallar çevrildi ve samun yolculuğumuz başladı. Yardımlarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Başkan Salih Meriç, Selanik’teki Atatürk Evi’nden alınan toprak ve bayrağın yolculuğunun 19 Mayıs’ta Samsun’da son bulacağını belirtti.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu