Yunanistan Haber

Miçotakis’ten Erdoğan’a Cevap Davos’tan Geldi

Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini savunmayacağımı düşünüyorsa, yanılıyor.”

Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini savunmayacağımı düşünüyorsa, yanılıyor.” ifadesini kullandı.

Davos’ta bulunan ve temasları kapsamında Dünya Ekonomik Forumu başkanı Borge Brende ile bir oturumda bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini savunmayacağımı düşünüyorsa, yanılıyor.” ifadesini kullandı.

Başbakan Miçotakis, “Türkiye ile komşuyuz, her zaman konuşmamız gerekecek ve iletişim kanallarını her zaman açık tutacağız, komşularımızla iletişimi hiçbir zaman kesen biz olmayacağız. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın egemenliğini ve egemenlik haklarımızı savunmayacağıma ya da Türkiye’nin gözden geçiren bir güç gibi davrandığını ‘uluslararasılaştırmayacağıma’ inanıyorsa, yanlış bir izlenime sahip olur.

2020’de Türkiye göçü araçsallaştırmaya çalıştığında ve biz sınırlarımızı koruyarak AB liderliğini Yunanistan-Türkiye sınırına getirdiğimizde Sayın Erdoğan’ın aynı şeyleri söylediğini hatırlıyorum.” Dedi.

Başbakan Miçotakis, Türk savaş uçaklarının Yunan adaları üzerinden uçmasına yönelik kendisine yöneltilen soruya da, “kabul edilemez bir uygulama. Türkiye bu konuda tavrını değiştirene kadar bana fırsat verildiğinde bu konuyu her zaman her platformda gündeme getireceğim” dedi.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu