Yunanistan Haber

Miçotakis: “Yunanistan’a Karşı Kabadayılık Yok”

Başbakan Miçotakis Selanik Uluslararası Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermede bulunarak, “Yunanistan’a karşı kabadayılık yok” dedi.

Başbakan Miçotakis Selanik Uluslararası Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermede bulunarak, “Yunanistan’a karşı kabadayılık yok” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 86. Uluslararası Selanik Uluslararası Fuarı’nda bulunan Velidio Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada verdi. Miçotakis, “Sürekli uyanık durmamız, Silahlı Kuvvetlerimizin güçlendirilmesi, müreffeh ekonomimiz, uluslararası ittifaklarımız, Uluslararası Hukuka bağlılığımız ve her şeyden önce birliğimiz, Ege’nin diğer tarafından gelen tehditlere tek bir Yunanca sözcük cevap veriyor: “Hayır” Sayın Erdoğan. Kendi dilinde söylemek gerekirse: Yunanistan’a karşı kabadayılık yok.” İfadelerini kullandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Rafale uçaklarının alınacağını duyurmuştum, ilk olarak gelenler Yunan göklerinde uçuyor. İlk iki Belharra fırkateyni Fransa’da inşa ediliyor.”

“Ülkemizin Batı ve Afrika’dan Asya ve Arap Dünyası’na kadar ülkelerle onlarca işbirliği anlaşması imzaladığı için daha fazla müttefiki var. Ve bunların arasında elbette daha önemlileri, Fransa ve ABD ile stratejik savunma anlaşmaları.

Biz söz verdik ve gururlu daha büyük bir vatanımız var. Karasularını İyon Denizi’nde 12 mile kadar genişletti. Diplomatik kalkanımız aynı zamanda ulusal caydırıcılık mızrağıyla da birlikte hareket etmektedir. Rafale uçaklarının alınacağını duyurmuştum, ilk olarak gelenler Yunan göklerinde uçuyor. İlk iki Belharra fırkateyni Fransa’da inşa ediliyor.

Yunanistan, dokunulmaz ve güvenli sınırlar istiyor. 3.000 yeni sınır muhafızı ve Sahil Güvenlik görevlileri, 32 yeni tekne, Evros’taki (Meriç) çit buna dahil ediliyor. Bunların sayesinde Avrupa’ya göçmen akışı azaldı, göçmenler insani koşullarda yaşıyor. Türkiye’nin provokatif kreşendosuna yanıtımızın Uluslararası Hukuka bağlılığımız olduğunu söylüyorum. Komşular tarihin anmadığı havai fişekleri durdursunlar. Korkmuyoruz. Tarihi seçimler yapmak zorundayız. İleri mi gideceğiz yoksa geri mi gideceğiz. Ya ilerlemeye ikinci bir şans veririz ya da ikinci kez felaketi göze alırız. Başardıklarımız veri değil, tek bir yanlış hareketle yok edilebilir.

100 yıl önce ulusal bedenimiz Anadolu’da çok değerli bir parçasını kaybetti ve tarifsiz bir trajedi yaşadı. Ama aynı zamanda, gelecek on yılların Yunanistan’ını inşa edecek olan yaklaşık iki milyon göçmenin yenileyici gücünü de kazanıyordu. Böylece vatanımız, felaketleri zafere çevirmek isteyen tarihi yörüngesinde istikrarlı kalacaktı. Bugün, bu korkunç sınavdan geçerek daha güçlü bir Yunanistan’ın temellerini atan herkesi onurlandırıyor, saygı duruyoruz.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu