Yunanistan Haber

Miçotakis: “Çıkışsız Bir Diyalog Başlatmak İçin Hiçbir Nedenimiz Yok”

Miçotakis, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına iki ülke ilişkilerini daha da gerebilecek açıklamalarla başladı.

Miçotakis, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına iki ülke ilişkilerini daha da gerebilecek açıklamalarla başladı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına iki ülke ilişkilerini, Yunanistan ve Türkiye arasında son döneme zaten gergin olan ilişkileri daha da gergin duruma getirecek bir açıklamayla başladı.

Miçotakis şu ifadeleri kullandı: “Güçlü Yunanistan rahatsız ediyor. Bunun sonucunda komşularımız tarafından bize karşı aslan kesilmelerine maruz kalıyoruz. Ancak ne kadar tehdit ederlerse o kadar zor durumda kalıyorlar ve inanıyorum ki bize ne kadar meydan okurlarsa o kadar marjinalleşiyorlar. Coğrafyanın bizi yan yana istediğini defalarca söyledik, ama onlar karşımızda,  Avrupa ve NATO, uluslararası hukuk karşısında durmayı seçiyorlar.

Dolayısıyla, saçma sapanlıkla, tarihin anmadığıyla ve sonunda çıkışsız bir diyalog başlatmak için hiçbir nedenimiz yok. Aksine, uluslararası hukuka ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı her türlü yaklaşıma her zaman açığız. Ancak bu, haklarımızı savunmayacağımız ve son aylarda bölgemizde kabul edilemez olan şeyleri tüm forumlarda uluslararası kamuoyuna açıklamayacağımız anlamına gelmiyor”. İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu