Yunanistan Haber

M-1117 ‘Guardian’lar Ege ve Meriç’te Görev Yerlerine Gönderiliyor

Yunanistan ABD'den aldığı M-1117 'Guardian'ları ağırlıklı olarak Ege ve Meriç'te kullanacak.

Yunanistan ABD’den aldığı M-1117 ‘Guardian’ları ağırlıklı olarak Ege ve Meriç’te kullanacak.

Yunanistan’ın ABD’den temin ettiği 1200 adet ikinci el M-1117 “Guardian” tipi zırhlı aracın ilk partisi olan 44 adetlik kısmını Ege ve Meriç bölgesinde kullanılacağı bildirildi.

“Newpost” haber portalında yer alan haberde, Yunanistan’ın ABD’den temin ettiği toplam 1200 adet M-1117 “Guardian” tipi zırhlı aracın ilk sevkiyatındaki 44 aracın Ege ve Meriç’teki sınırların korunması için kullanılacağı belirtildi.

Haberde, araçların Meriç nehri çevresinde ve adalardaki dar kara yollarında kolaylık sağlayacağı savunuldu. ABD’nin hibe ettiği belirtilen araçların kullanımı için Yunan Kara Kuvvetlerinde eğitime başlandığı, bir sonraki sevkiyatın ise Nisan ayında yapılacağı kaydedildi.

Yetkili subaylara göre, hem ilk 44 “Guardian” hem de ABD’den nakledilecek olan geri kalanı çok iyi durumda olduğu belirtiliyor.

Önümüzdeki haftalarda, ilk 44 kullanılmış M-1117 “Guardian” keşif aracının Yunanistan’ın kara ve deniz sınırlarındaki cephe birimlerini güçlendirmesi bekleniyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, ABD’nin Yunan Silahlı Kuvvetleri’ne ücretsiz olarak sağladığı toplam 1200 kullanılmış “Guardian”ların ilk partisinin hızlı bir şekilde kullanımına geçirdi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı (GES), İskeçe’deki 4’üncü Kolordu’ya bağlı Meriç (Evros) bölgesinde ve ASDEN’in Ege adalarındaki birimleri, önümüzdeki dönemde teslim alınacak araç sayısı hakkında Genelkurmay Başkanlığı tarafından bilgilendirilmiş durumda.

Aynı zamanda, Almanya’daki ABD üssünden Aralık ayında demiryolu taşımacılığıyla Yunanistan’a getirilen 44 adet M-1117 “Guardian”, ilk aşamada Atina yakınlarında bulunan Avlona’daki Zırh Eğitim Merkezine transfer edildi.

Kara Kuvvetleri personelinin eğitimi burada aralıksız devam ederken, önümüzdeki haftalarda M-1117 “Guardian” zırhlı devriye araçlarının Meriç (Evros) ve adalara transfer edilmesi bekleniyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu