Yunanistan Haber

“Kimseye Bir Taş Veya Bir Toprak Tanesi Vermeyeceğiz”

“Oniki Adalar, atalarımızın fedakarlıkları ve kanlarıyla Yunan olarak kaldılar, bu yüzden kimseye bir taş veya bir toprak tanesi vermeyeceğiz.”

Genelkurmay Başkanı Floros Türkiye’ye en yakın adadan mesaj gönderdi; “On İki Adalar, atalarımızın fedakarlıkları ve kanlarıyla Yunan olarak kaldılar, bu yüzden kimseye bir taş veya bir toprak tanesi vermeyeceğiz.” Dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros, Simi (Sömbeki) adası Belediye Başkanı Eleftherios Papakalodukas’ın daveti üzerine Simi adasına gitti. Bakan Panagiotopulos, Simi adasının müttefik kuvvetlere teslimine ilişkin protokolün imzalandığı 8 Mayıs 1945 tarihindeki 78. Yıldönümü kutlamalarına katıldı, adadaki törenleri izledi.

Simi Belediyesi Meclisi kararı ile Genelkurmay Başkanı Floros ve Savunma Bakanı Panagiotopulos Simi adası fahri vatandaşı ilan edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros burada yaptığı konuşmasında, “On İki Adalar, atalarımızın fedakarlıkları ve kanlarıyla Yunan olarak kaldılar, bu yüzden kimseye bir taş veya bir toprak tanesi vermeyeceğiz. Simi ve On İki Adalar’ın kurtuluşu için, ada sakinlerinin mücadeleleri ve fedakarlıkları, bu özgürlük için hiçbir şeyin verilmediğinin kesin kanıtıydı. Silahlı Kuvvetler, ülkemizin ulusal egemenliğinin ve egemenlik haklarının, her türlü dış tehdide karşı garantörü, daha geniş bir bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması ve bizi bu şekilde tanımlayanlara karşı çetin bir rakip haline getirmektedir.” İfadelerini kullandı.

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu