Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“İskeçe Şehir Sempozyumu” Başarıyla Gerçekleşti

İki gün boyunca yoğun bir katılımla İskeçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve başarıyla gerçekleştirilen “İskeçe Şehir Sempozyumu” sona erdi.

İki gün boyunca yoğun bir katılımla İskeçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve başarıyla gerçekleştirilen “İskeçe Şehir Sempozyumu” sona erdi.

Etkinliğin ilk günü İskeçe Müftülüğü din görevlilerinden Cesur Hasanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program akışına göre açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak selamlama konuşmasını İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa yaptı. Müftü Trampa etkinliğin ana amacının şehircilik tarihi anlamında bir çalışmaya imza atmak olduğunu dile getirdi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

blankSırasıyla kürsüye gelen Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve İskeçe PASOK Milletvekili Burhan Baran da söz alarak selamlama konuşması yaptılar.

Sempozyuma Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Konsolos Subutay Koç’un yanısıra Azınlık Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, yerel yöneticiler ve İskeçe bölgesinden soydaşlar katıldı.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyuma soydaşlar büyük ilgi gösterdi. Sempozyum kapsamında katılımcılar İskeçe’ye ve tarihine ilişkin önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.

Sempozyum oldukça zengin içerikli bir programdan oluşuyordu ve beş ayrı oturumda tam 23 konuşmacı söz alarak çalışmaları hakkında görüşlerini aktardılar.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu