Yunanistan Haber

İlk M-346 Eğitim Uçakları Kalamata’ya Geldi

Perşembe günü Kalamata Hava Üssü'ndeki Uluslararası Eğitim Merkezi’ne iki adet M-346 indi.

Yunanistan’ın, İtalya’dan aldığı 10 adet jet uçağından iki adet M-346 eğitim uçaklarının ilk partisini teslim aldı. Perşembe günü Kalamata Hava Üssü’ndeki Uluslararası Eğitim Merkezi’ne iki adet M-346 indi.

Yunanistan ile anlaşan İsrail şirketi Elbit Systems, Kalamata Hava Üssü’ndeki Uluslararası Eğitim Merkezi’nde askeri pilotları eğitmek için Yunanistan’da yeni bir uçuş akademisi kuruyor.

Uluslararası Eğitim Merkezi eğitim uçağı M-346 ile donatılacak. Anlaşma, İtalyan uçak üreticisi Leonardo’dan 10 adet jet uçağının satın alınmasını öngörüyordu.

Ayrıca Yunanistan’da halihazırda mevcut olan T-6 Texan II turboprop eğitim uçağının modernizasyonunun yanı sıra, uçak mürettebatının uçuş eğitimi yeteneklerini tamamen yükseltmek için tasarlanmış diğer ekipman ve hizmetleri de içeriyor.

Tüm anlaşmanın değeri yaklaşık 1,68 milyar dolar. Uçuş akademisinin kurulması ve Leonardo tarafından imal edilen 10 adet M-346 uçağının satın alınmasına, Yunan Hava Kuvvetlerinin mevcut T-6 turboprop eğitim uçaklarının modernizasyonuna ek olarak, bu anlaşma simülatörlerin sağlanmasını, eğitim yardımı ve 20 yıllık lojistik hizmetleri içermekte.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu