Yunanistan Haber

“Hepimizin Kremlin’e Bir Mesajı Var: Korkmayacağız, Ukrayna’yı Desteklemeye Devam Edeceğiz”

"Hepimizin Kremlin'e bir mesajı var: Korkmayacağız, ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'yı ve cesur vatandaşlarını desteklemeye devam edeceğiz. Bu konuda da birlik olmaya devam ediyoruz.”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Bükreş’teki Avrupa Halk Partisi (AHP)  konferansında kürsüden yaptığı konuşmasında, “AHP’nin aktif katılımı olmadan Avrupa’da hiçbir şey yapılmamasını sağlamalıyız, bu nedenle partimizin Avrupa’da egemen güç olması önemlidir.” dedi.

“Son 5 yılda başardıklarımızdan büyük gurur duymalıyız. Sunulan bir şey değildi, çok mücadele ettik” dedi. Başbakan Miçotakis, son derece zor zamanlarda yaptığı katkılardan dolayı Ursula Von De Leyen’i bizzat tebrik etti.

Miçotakis, pandemiye, Ukrayna’daki savaşa ve enerji krizine değinerek, bunların ekonominin istikrarı için risk oluşturduğuna dikkat çekti. Kurtarma Fonu’nu değerlendiren Miçotakis, bu fonların dijital dönüşüm, yeşil geçiş ve sosyal uyum için en iyi şekilde kullanıldığına dikkat çekti.

Ukrayna hakkında konuşan Miçotakis, “Ukrayna’ya desteğimizi bazı düşmanlarımızı şaşırtacak şekilde gösterdik. Avrupa, Rusya’ya uyguladığı yaptırımlarla ve Ukrayna’nın askeri ve mali desteğiyle hiçbir zaman böyle bir tepki göstermemişti. Uluslararası hukukun ihlali ve sınırları zor kullanarak değiştirmeye yönelik hiçbir girişim siyasi ailemiz tarafından kabul edilmeyecektir.

Dün bir balistik füze limanı vurduğunda Başkan Zelensky ile birlikte Odessa’daydım. Sanırım hepimizin Kremlin’e bir mesajı var: Korkmayacağız, ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’yı ve cesur vatandaşlarını desteklemeye devam edeceğiz. Bu konuda da birlik olmaya devam ediyoruz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu