Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Gümülcine-Makaza Yolunda Ulaşım Yeniden Başladı: Servis Yolu Trafiğe Açıldı!

Gümülcine (Komotini) - Yanıkköy (Nimfea) - Makaza Sınır Kapısı ana yolunda, çökme nedeniyle durma noktasına gelen ulaşım bugün itibarıyla yeniden aylar sonra normale döndü.

Batı Trakya’yı Bulgaristan’a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan Gümülcine (Komotini) – Yanıkköy (Nimfea) – Makaza Sınır Kapısı ana yolunda, çökme nedeniyle durma noktasına gelen ulaşım bugün itibarıyla yeniden aylar sonra normale döndü.

Geçtiğimiz aylarda Gümülcine’ye yakın bir bölgede ana yolun gövdesinde meydana gelen ani çökme, hem yerel halkı hem de sınır ötesi seyahat eden sürücüleri zor durumda bırakmıştı. Güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılan bölgede, ekiplerin yoğun ve aralıksız çalışmaları meyvesini verdi.

Sürücüler İçin Geçici Çözüm: Servis Yolu Tamamlandı

Ana yoldaki hasarın büyüklüğü ve tamiratın zaman alacak olması nedeniyle, trafiğin aksamaması adına çökme yaşanan bölgenin hemen yan tarafına bir servis yolu yapılması kararlaştırılmıştı. Karayolları ekiplerinin hummalı çalışmaları sonucunda servis yolunun yapımı bugün itibarıyla tamamen tamamlandı.

Gerekli asfaltlama, şerit çizgileri ve güvenlik tabelalarının yerleştirilmesinin ardından yol, bugün resmen yeniden trafiğe açıldı.

Sınır Kapısında Yoğunluk Bekleniyor

Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki turist ve ticari araç geçişlerinin yoğunlaştığı bu günlerde, yolun hızla hizmete girmesi bölge ekonomisi ve lojistik sektörü açısından derin bir nefes aldırdı.

Yetkililer, servis yolunu kullanacak olan sürücüleri hız sınırlarına uymaları ve bölgedeki trafik işaretlerine azami dikkat göstermeleri konusunda uyardı. Çöken ana yolun kalıcı tamiratı için ise çalışmaların arka planda devam edeceği öğrenildi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu