Batı Trakya Haber

Edirne Valisi Gümülcine ve İskeçe’de Ziyaretler Gerçekleştirdi

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık beraberindeki heyet ile birlikte Batı Trakya’ya gelerek Gümülcine ve İskeçe’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık beraberindeki heyet ile birlikte Batı Trakya’ya gelerek Gümülcine ve İskeçe’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt ve İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör’den oluşan heyet, ilk olarak Başkonsolos Murat Ömeroğlu’nu ziyaret etti.

Vali Kırbıyık ve heyeti, daha sonra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti.

Öğle saatlerinde İskeçe’ye geçen Vali Kürşat Kırbıyık başkanlığındaki heyet, merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin kabrini ziyaret etti sonra da İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı makamında ziyaret etti.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ve heyet üyeleri müftülük ziyareti sonrası, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya geldi.

Son olarak Gümülcine Kırmahalle Camii’ne geçen heyet ikindi namazını Kırmahalle camiinde kıldı. Heyet son olarak Batı Trakya Türklerinin lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret ettikten sonra batı Trakya’dan ayrıldı.

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu