Yunanistan Haber

Dedeağaç’ta Büyük Uçaklara Yakıt İkmali Başladı

Dedeağaç Dimokritos havalimanında belirli özellik ve gereksinimlere sahip büyük uçaklara yakıt ikmali yapılmaya başlandı.

Dedeağaç’ın Dimokritos havaalanı, başta yolculukları sırasında onu seçen ticari uçuşlar olmak üzere, belirli özellik ve gereksinimlere sahip büyük uçaklara yakıt ikmali yapmaya başladı.

Havaalanı Sorumlusu Stelios Zantanidis, ERT Orestiada’ya yaptığı açıklamalarda, Dimokritos havaalanında 9 aydan bu yana uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen jet yakıtı JET A-1’e sahip sertifikalı tankların bulunduğunu belirtti. Son zamanlarda, kendisinin de belirttiği gibi, dünya çapındaki en büyük şirketlerin uçaklarının bile uçuşlarda yakıt ikmali yapmak üzere Dedeağaç’ı tercih ettikleri belirtiliyor.

Bunlardan biri de bölgeye gelen Airbus’ların iki katı uzunlukta ve ağırlığı 400 tona ulaşan Boeing 747 400. Bu uçak havaalanı pistinin yarısını kaplıyor. Ancak pist uzunluğu ve genişliği yeterliliği neticesinde bu tür dev uçakların dahi Dedeağaç havalimanına inişleri ve kalkışlarında bir sorun yaşanmadığı belirtiliyor.

Dimokritos Havalimanı artık dünya çapında, Dedeağaç’a gelen veya Yunanistan hava sahasından geçen uçaklara yakıt sağlayabilecek havalimanları haritasına girmiş olup, her türlü ihtiyaca hizmet etmek için 24 saat hizmet vermektedir. Ancak şu an personel sıkıntısının aşılması üzere gerekli çalışmaların başlatıldığı ifade ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu