Batı Trakya Haber

Dedeağaç ve Geniş Bölgeye Hava Savunma Sistemi Mi Kuruluyor?

Amerikalılar Dedeağaç’a Girt’teki SUDA Askeri Üssü'ndekine eşit, son teknoloji ile donatılmış bir uçaksavar ve füzesavar hava savunma sistemi kurmaya hazırlanıyor.

Amerikalılar Dedeağaç’a Girit’teki SUDA Askeri Üssü’ndekine eşit, son teknoloji ile donatılmış bir uçaksavar ve füzesavar hava savunma sistemi kurmaya hazırlanıyor.

Dedeağaç limanının ve Dedeağaç körfezinin kısa ve uzun menzilli füze saldırısına karşı hava savunma sistemi ile güçlendirilmesi çalışmalarının gizliden gizliye başladığı haberleri geliyor.

Amerikalılar Dedeağaç’a Girt’teki SUDA Askeri Üssü’ndekine eşit, son teknoloji ile donatılmış bir uçaksavar ve füzesavar hava savunma sistemi kurmak üzere kolları sıvadı.

Yüksek teknolojiye sahip böyle bir hava savunma sisteminin kurulma amacı her ne kadar da Dedeağaç’a denizin içine kurulacak Sıvılaştırılmış Doğalgaz (LNG) terminalini korumaya yönelik olduğu ileri sürülse de, aslında temelinde Rusya’nın Yunanistan’daki askeri üslerine yönelik olası bir saldırıyı önlemek amaçlı olduğu biliniyor.

Atina’daki görevi sona eren ve Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönen eski Büyükelçi Geoffrey Pyatt, Dedeağaç ve geniş çevresinin güvenliği konusunda, basına kapalı toplantılarda çok dar alanda görüştüğü siyasi ve askeri yetkililerle bu düşüncesini gündeme getirmişti.

ABD’nin şu anki enerjiden sorumlu Dışişleri Müsteşarı olan Geoffrey Pyatt’ın ilk işi kağıt üzerinde burada başlattığı projeyi sahada hızla başlatarak bitirmek. Onun için de Semadirek adasına yaptığı ziyaretler ve oraya helikopter pisti ve benzeri askeri unsurların yerleştirilmesi hareketleri neticesinde bunun ilk işaretini zaten vermişti.

Neticede hedef belli! Dedeağaç açıklarına kurulacak LNG tesisi bir şekilde korunması gerekecek. Ancak bu tesis şu an itibariyle Yunanistan kara suları dışına kurulacağa benziyor. Yani uluslararası sulara.

Acaba LNG tesisi kurulduğunda, enerji güvenliği gündeme geldiğinde, sırasıyla hava savunma sistemi kurulduğunda, gerekçe olarak Yunanistan karasuları ve hava sahası bu bölgede 10 mil olarak ilan edilip sözde LNG tesisi şemsiye altına alınmak istenecek mi?

Örneğin;

THAAD’ın KV’si 200 km menzil ve 150 km irtifa sınırı içinde hedefi doğrudan çarpma ile yok ediyor. Yani patlayıcı içeren bir savaş başlığı yok.

Hani derler ya, “Ne şiş yansın, ne de kebap.” Misali!!!

Anlaşılan Dedeağaç daha çok konuşulacak, çok yazılıp çizilecek.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu