Yunanistan Haber

Dedeağaç Limanında Dalgalar Bir Türlü Durulmuyor, Başkan İstifa Etti

Dedeağaç Liman İşletmesi (OLA) Başkanı Konstantinos Hacimihail, görevinden istifa ettiğini şahsına ait Facebook hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Dedeağaç Liman İşletmesi (OLA) Başkanı Konstantinos Hacimihail, görevinden istifa ettiğini şahsına ait Facebook hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Hacimihail, esrarengiz bir ifadeyle ve her yöne mesajlar bırakarak şunları söylüyor:

blank

“İşletmenin ulusal öneme sahip çalışmalarının devamına engel olan ve hayata karşı tavrımla tutarlı olmayan durumların ortasında istifamı sundum.” İfadesini paylaşarak, son döneme Dedeağaç limanının özelleştirilmesi ile ilgili ABD-Yunanistan arasında liman konusunda ortaya çıkan sorunların olduğunu bir kez daha teyit etmiş oldu.

Hacimihail, limanın geleceği ve oynayacağı rol konusundaki kaygılarından bahsederek şu paylaşımda bulundu:

“İşletmenin ulusal öneme sahip çalışmalarının devamına engel olan ve hayata karşı tavrımla tutarlı olmayan durumların ortasında istifamı sundum. Gelecekle ilgili kaygılarımla ayrılıyorum ve limanın benzersiz stratejik karakterinin ve rolünün pekiştirilmesine ilişkin kaygılarım var; bu kaygıyı Dedeağaç Liman İşletmesi (OLA) Başkanı olarak zamanında iletmiştim.

Dedeağaç limanının yüz elli üç yıllık tarihinin en dinamik döneminde tutarlılık, fedakarlık ve onurla ulusal çıkarlara hizmet ettim, bölgenin tanıtımını ve Yunanistan’ın Doğu Avrupa’da önemli bir jeopolitik ayak izinin yaratılmasını teşvik ettim.

Bunların yanı sıra, Dedeağaç limanının başkanlığım sırasında uluslararası bir askeri lojistik merkezine dönüştürülmesinden ve ticari faaliyetlerin artmasından dolayı uluslararası güvenliğin hayati bir stratejik altyapısına dönüşmesinden gurur duyuyorum!

Gelecek kaygısıyla, limanın kendine özgü stratejik karakterinin ve rolünün pekişmesi kaygısıyla, zamanında ilettiğim kaygıyla ayrılıyorum.”

Bu istifanın doğurduğu sorular elbette çok, Dedeağaç Liman İşletmesi (OLA) Başkanı Hacimihail’in yaptığı bu açıklamadaki sözleriyle görevinden istifa etmesi, önceden var olan önemli anlaşmazlıklara ilişkin şüpheleri daha da alevlenmektedir.

Şimdi Dedeağaç Limanı ile ilgili bir sonraki adımların ve yeni yönetiminin bundan sonra nasıl hareket edeceğini merak konusu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu